26. kesäkuuta 2016

Juhannus + vinkkejä kesähelteelle

Toivottavasti teidän juhannus meni hyvin, täällä ainakin söimme paljon, poltimme kokkoa ja nautimme kauniista säästä. Puput saivat keskikesän kunniaksi suuren nipun oksia, horsmia ja voikukkia pihalta. Paljon aikaa kanit ovat myös viettäneet ulkohäkissä ja -aitauksessa, koska lämpötila on noussut korkeaksi etenkin talomme yläkerrassa, jossa pupuni majailevat. Myös erilaiset viilennyskonstit on pitänyt palauttaa mieleen ja käyttää hyödyksi, että kanitkin pystyisivät nauttimaan lämpimistä kesäpäivistä. Tässä meidän juhannuksen TOP 3 toimivimmat keinot:

 1. Tuuletin on ollut huoneessani kovassa käytössä ja varsinkin tehokas tuuletin onnistuu laskemaan huoneen lämpötilaa huomattavasti. Huomaathan, että etenkään kovaa puhaltavaa tuuletinta ei kannata laittaa kanin tasoon niin, että se puhaltaa suoraan pupuun (suoraan kaniin kohdistuva viima saattaa vilustuttaa kanin).
 2. Viileät pullot ja laatat olivat meille suuri apu jo viime kesänä. Laita siis pakkaseen vedellä täytetty pullo tai keraaminen laatta ja anna sen viilentyä. Ainakin meidän puput rakastavat makoilla näiden viileiden pullojen ja laattojen vieressä. Jos pullo/laatta jää pakastimeen pitkäksi aikaa ja tuntuu liian kylmältä, sen päälle voi laittaa esimerkiksi pyyhkeen ja laittaa pyyhkeen kanssa kanin aitaukseen.
 3. Viileä vesi on kuumuudesta selviämisen A ja O. Hellepäivinä kannattaa vaihtaa kanin juomakuppiin/-pulloon raikasta vettä useamman kerran päivässä, koska ainakin meillä vesi meinaa lämmetä aika nopeasti. Kuumalla kelillä kania voi viilentää myös sivelemällä viileää vettä varovasti kanin selkäkarvoille.
Jakakaa kommenteissa myös teidän hellevinkit - ne tulevat varmasti tarpeeseen! 

Mun kesä jatkuu nyt juhannuksen jälkeen rippileirillä, jonne lähden jo maanantaina. Kuten arvata saattaa, leiriviikolta eikä sitä seuraavalta (konfirmaatio) viikolta kannata odottaa postauksia. Tämän jälkeen olen kuitenkin suunnitellut kuvaavani tänne blogiin esimerkiksi jotain Kanien päivä -videon tyylistä. Miltä tuo kuulostaisi?


2 kommenttia

 1. Tosi kivan näköisiä kuvia! Hei, meille on tulossa 3 kaninaarasta elokuussa ja haluaisimme tietää, että mikä sopisi pesäkoppiin yms. kuivikkeiksi? Puru vai olki vai mitä itse suosittelisit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuivikkeena itse käytän purua ja sitä voin kyllä suositella. Se tuntuu pehmeältä kanin käpälien alla, mutta imee myös ihan hyvin hajua :)

   Poista

Tarkistan kaikki kommentit ennen julkaisua, joten ethän lähetä kommenttiasi suotta moneen kertaan!