19. huhtikuuta 2016

Keväisiä kanikuvia

Tällä hetkellä ulkona mellastaa aikamoinen myrsky ja vettä sataa kaatamalla. Vaikka itse tykkäänkin paljon myös sateesta, kaneille ihanteellinen ulkoilukeli on sopivan lämmin ja selkeä kevätsää. Viime viikonloppuna ulkona oli juuri noin täydellinen keli ja lähdimme Raimon kanssa ihmettelemään sulanutta pihaa. Poika loikki aivan innoissaan pitkin heinikkoa, kun aurinko paistoi lämpimästi eikä lunta näkynyt missään. Täytyy myöntää, että kyllä siinä tuli itsellekin tosi hyvä ja iloinen fiilis, kun katseli onnellisen kanin iloloikkia ja ilmassa tuoksui alkava kesä. Sain pitkästä aikaa myös otettua kaniaiheisia kuvia ja niitä varten tänne tulinkin kirjoittelemaan. Kertokaahan lempikuvanne ja muistakaa ilmoittautua viimeistään huomenna Jyväskylän kisoihin!

4 kommenttia

 1. Ihania kuvia!:)
  Onko sun kanit ulkokaneja? (En saanut selville vielä, olen uusi täällä). Lueskelin, että osa on risteytyskaneja, tiedätkö mitä rotuja näissä sun kaneissa on? Voiko ylipäätään risteytyskaneja pitää ulkokaneina? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Mun kanit asuvat sisällä, vaikka etenkin kesäisin viettävät paljon aikaa myös ulkona. Raimo ja Jiia ovat tosiaan risteytyksiä ja niistä löytyy useita eri rotuja. Oikeastaan mitä tahansa kania voi pitää ulkokanina kunhan siihen on puitteet kunnossa ja talvisin niiltä löytyy esimerkiksi lämmitetty koppi. Ulkona asuva kani kasvattaa hieman normaalia paksumman turkin, joten se pärjää viileässä paremmin kuin sisällä asumiseen tottuneet kanit. :)

   Poista
 2. Mulla on täällä jo kanit ilmottuna, ja innolla odotan kisoja! Onko kisoohin tulossa isokin porukka?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ootan myös innolla kisoja! Sinne on tulossa n. 40 kania, just sopivan kokoiset pikku kisat siis luvassa :)

   Poista

Tarkistan kaikki kommentit ennen julkaisua, joten ethän lähetä kommenttiasi suotta moneen kertaan!