15. maaliskuuta 2016

Miten meni ShowLinkPets?

Taas yksi aivan huippu kanitapahtumapäivä purkissa! En voisi olla tyytyväisempi kanivalintoihini, koska Raimo ja Jiia hoitivat homman kotiin mainiosti. Koko lauantaipäivän pakkasimme näyttelyihin ja valmistelimme kaneja eli leikkasimme kynsiä ja pesimme tassuja. Sunnuntaina lähdimmekin sitten heti aamusta kohti Jyväskylän Paviljonkia, jonne meiltä oli kerrankin lyhyt ajomatka. Yhdeksän jälkeen olimme messuilla jo ensimmäisten joukossa ja meillä oli hyvin aikaa harhailla paikanpäällä etsien Suomen Lemmikkikanien pistettä.



Kun viimein pääsimme laskemaan boksit ja ihmisiä alkoi ilmaantua paikalle, lupauduin hypyttämään Jiiaa aamupäivän estenäytöksessä. Päätin, että se saisi purkaa hieman energiaa ja harjoitella "oikeilla" esteillä hyppimistä ennen ensi kuun kisoja. Jipsu ylitti kyllä odotukseni ja kovasta hälinästä ja ympärillä haukkuvista koirista huolimatta se ei mennyt paniikkiin vaan pystyi keskittymään olennaiseen. Jiia hyppi hyppyesityksessä kahden muun estekanin kanssa ja ainakin yleisön taputuksista päätellen onnistuimme hienosti. Iltapäivällä istuimme vielä siskoni kanssa muutaman tunnin Suomen Estekanien pisteellä kertoen estehypystä sekä kanin omistamisesta. Lähes kaikki ohikulkijat pysähtyivät silittämään pöydällä päivystävää paijauspupua: paljon ihmeteltiin esimerkiksi Raimon erikoista väritystä sekä sen hassuja puoliluppakorvia.


Kun emme olleet estehommissa, kiertelimme messuja, tutustuimme muihin näytillä oleviin eläimiin, keräsimme ilmaisia näytteitä koiranruoista ja söimme jäätelöä sekä käsintehtyjä perunalastuja. Raimo pääsi tuomarin pöydälle yhdeksäntenä ja sen arvostelu oli heti estenäytöksen jälkeen. Assarilla oli kuulemma ongelmia saada rimpuileva Raimo pois boksista, harmi että en ehtinyt häntä auttamaan, kun siivoilin areenaa esityksen jäljiltä. Onneksi kani tajusi olla tuomarin edessä edustavana koko arvioinnin ajan. Raimon pärjäämistä en oikeastaan ehtinyt edes jännittämään, kun aamupäivä meni paikasta toiseen juoksennellessa. Jännittäminen olisikin ollut aivan turhaa, koska Raimo pärjäsi upeasti saaden 94 pistettä! Viime vuonna se sai samassa tapahtumassa samalta tuomarilta 91,5 pistettä, joten parannus oli melkoinen. Koko näyttelyssä vain kolme kania yletti samaan tulokseen eli arvostelu oli erittäin tiukka (tai taso huono...). Myös Jiia oli tuomarin eteen päästessään yllättävän kiltisti, mikä oli valtava helpotus minulle ja siskolleni. Olimme jännittäneet kovasti tytön ekoja näyttelyitä (hyppääkö se pöydältä, rimpuileeko se sylissä), mutta pelot osoittautuivat onneksi turhiksi. Pisteitä Jiia sai 92, joka on ihan kelpo suoritus ensimmäisestä arvostelusta ja päivän tasoon nähden tuo olisi ollut hyvä pistemäärä mille tahansa kanille. Varmasti käydäänkin kokeilemassa petteilyä tuon kanin kanssa vielä toistamiseen, kun vain sopiva tapahtuma löytyy. Alla näette vielä tuomarin kommentit meidän kaneista.


Ihana Minna & ihana Raimo <3


Raimo

Yleiskunto: 27,5/30 - massakas, hieman mahakas, hyvä lihaskunto
Turkki: 18,5/20 - puhdas, mahanalunen epätasainen, palautuu huonosti
Korvat: 5/5 - puhtaat
Silmät: 5/5 - vilkkaan näköiset
Hampaat: 5/5 - ok
Kynnet: 5/5 - leikatut, pitkät kynnet
Tassut: 4,5/5 - aavistus värjäymää, kantapäät kuluneet
Häntä: 5/5 - tuuhea
Käsiteltävyys: 18,5/20 - kiltti, mutta jännittää melko paljon
Yhteensä: 94/100

+ Avointen urosten luokkavoittaja (ruusuke)
+ BIS 3 (ruusuke, pokaali ja pussi kuivattua porkkanaa)


Jiia

Yleiskunto: 27,5/30 - takajalkojen lonkkien asento epänormaali, lihaksikas, hieman luiseva etuosa
Turkki: 17,5/20 - hilsettä, pehmeä, ei palaudu, epätasainen
Korvat: 5/5 - puhtaat
Silmät: 5/5 - lempeät, aavistuksen vetiset
Hampaat: 5/5 - ok
Kynnet: 5/5 - leikatut
Tassut: 4,5/5 - kantapäät punaiset
Häntä: 4,5/5 - värjäymää
Käsiteltävyys: 18,5/20 - jännittää, hieman rimpuilee mutta kiltti
Yhteensä: 92/100

+ Sihteerin suosikki (ruusuke)





Mielestäni osa pisteistä lähti hieman turhaan, mutta eihän se minun asia ole arvostella asiansa osaavaa tuomaria. Joka tapauksessa meillä meni tosi hyvin ja Raimo pääsi jälleen Best In Show -pöydälle, on se kyllä upea pupu! Jiia onnistui myös hurmaamaan itselleen hienon ruusukkeen, joka komeilee nyt sen aitauksen kyljessä. Ei ollut yhtään turha reissu, vaikka eihän se palkintojen määrä muutenkaan reissun turhuutta määrittele. Hauskaa oli kuten viime vuonna, vuoden päästä taas uusiksi!

10 kommenttia

 1. Turkki kohdassa 10 pistettä liikaa :)

  VastaaPoista
 2. ihana postaus:)))))

  VastaaPoista
 3. Teillä meni hienosti, onnea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, niin kyllä meni :)

   Poista
 4. Harmi ettei nähty Raimoa, tyttö on youtubesta videoita katsellut ja Raimo on jäänyt niistä mieleen :) muita pupuja kyllä siliteltiin ja kivat oli messut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raimo olikin suurimman osan ajasta näyttelypuolella kuljetusboksissa, josta sitä ei kovin helposti huomannut. Mutta mukava, että sullakin oli kivat messut!

   Poista
 5. Vau! Mä yritin sua ja pupujas pongailla mutta en nyt ihan varma kuka sä niistä kaikista olit 😄 Jiian ainakin näin,mutta Raimosta en tiiä. Pari kertaa kävin siinä estekanien luona pupuja silittelemässä😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että säkin olit messuilla! Juu siellä estekanien luona minäkin istuskelin muutaman tunnin :)

   Poista

Tarkistan kaikki kommentit ennen julkaisua, joten ethän lähetä kommenttiasi suotta moneen kertaan!