28. helmikuuta 2016

Long time no see

Pitkästä aikaa postausta taas kirjoittamassa! Selityksiä tälle oudolle tauolle löytyy kyllä, tosin selitysten uskottavuudesta en osaa sanoa mitään. Päälimmäisenä syynä on varmaan kuitenkin ollut espanjalainen vaihto-oppilas, joka lähti meiltä muutama päivä sitten. Myös koulu sekä kesätyöhaku ovat aikaavieviä projekteja. Nyt kun täällä kuitenkin olen, voisin luvata parantaa tapani tai sitten vain kertoa meidän kuulumisia.Kanit ovat jääneet surullisen vähälle huomiolle lähiaikoina. Nyt on kuitenkin pitkään odotettu loma ilman suurempia suunnitelmia ja tarkoitus olisi tehdä yhtä sun toista pupujen seurana. Yhtenä tärkeimmistä asioista aion pilkkoa sähköputkista puomeja uusiin jouluna saamiini esteisiin. Toivonmukaan saatte siis loman aikana lukea täältä blogistakin jonkin sortin estepäivittelyjä! Ihan jännittää itseäkin, miten ennen joulua alkanut estehyppyloma on kaneihin vaikuttanut. Ei siis mikään tarkoituksellinen estehyppyloma, lähinnä semmoinen "liian pimeää, liian märkää, liikaa lunta..." -estehyppyloma. Sisällä hypyttäminen kun on lähes mahdotonta niin ulkona vallitseva sää on harmillisen tärkeässä osassa.Eilen ilmoittauduin tämän vuoden ShowLinkPetsiin eli täällä Jyväskylässä järjestettävään lemmikkitapahtumaan. Meinasi jäädä vähän viime tipalle tämä osallistuminen, kun aloin miettimään mitkä kanit otan mukaan vain muutamaa tuntia ennen ilmoittautumisajan loppumista. Siinä kiireessä päädyin ilmoittamaan itseni messuille vain sunnuntaiksi, jotta lauantaina ehdin laittamaan puput järkevään kuntoon näyttelyitä varten. Kaneistani valitsin Raimon, koska se on pupulaumastani parhaiten menestynyt. Onhan sillä sopiva massa ja hyvä käsitellä, joten miksipä ei. Ainoastaan viime postauksessa kertomani karvanlähtö jännittää hieman (voi kumpa se ehtisi loppua!) sekä kuluneet kantapäät. Siskolleni Venlalle soittelin illalla myös useampaan otteeseen ja päädyimme ottamaan myös hänen kanin, Jiian mukaan. Saa nähdä, mitä tästä oikein tulee!

Ollaan tässä lähipäivinä mietitty Minnan kanssa estekisojen järkkäämistä viime elokuun tavoin tänne Jyväskylään. Jos kaikki menee hyvin, pääsette meidän pitämiin kisoihin huhtikuun lopulla! Siitä kuitenkin enemmän lähempänä, kun asiat varmistuvat.Olipas virkistävää taas kirjoitella tänne vähän ajatuksia meidän tilanteesta! Toivottavasti saan raivattua blogille mahdollisimman hyvin aikaa nyt jatkossakin. Toivottavasti teille kaikille muille kuuluu myös hyvää ja toivottavasti olette tulossa ShowLinkPetsiin sunnuntaina 13.3. ja toivottavasti jaksoitte lukea tämän postauksen kokonaan. Heittäkääpä kommenttiboksiin vielä joku hauska kommentti ja pitäkää kiva päivä sekä kiireetön loma, jos teillä vapaata nyt on!

14 kommenttia

 1. kauanko päivästä kanisi saavat olla vapaana sillalailla että olet niiden kanssa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuule! Vietän kanieni kanssa suurimman osan vapaa-ajastani eli ne saavat päivässä huomiota monia, erittäin monia tunteja. En ole varma, mitä tarkoitit "vapaana olemisella", koska kaneillani on oma tilava aitaus, jossa niillä on enemmän tilaa juosta kuin huoneessani (aitaus kattaa n. kolmasosan huoneeni pinta-alasta). Tietysti ne pääsevät päivittäin aitauksen ulkopuolelle, mutta tilanne on eri kuin esimerkiksi tehdashäkkikaneilla. Mielestäni on surullista, jos kani pitää päästää vapaaksi, että se voisi juosta ja liikkua kunnolla. Sillä täytyy olla kokoajan suuret asuintilat, joissa on paljon virikettä ja hyvä tila liikkua.

   Poista
 2. No voi harmi! itse olen tulossa Jkylään 12.3 :( OLISIN NIIN HALUNNUT NÄHDÄ RAIMON!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voihan hitsi! Ehkä joku toinen kerta sitten, tuu esimerkiksi mun järkkäämiin estekisoihin? :)

   Poista
  2. Joo! Pitää miettiä :) Kyllä me joskus varmaankin nähdään :)

   Poista
 3. Mä oon tulossa myös tonne tapahtumaan, ilman kaneja kylläkin:)

  VastaaPoista
 4. Mitäs luokkia meinaisit pitää tuolla jyväskylässä? Olisin kyllä innoissani tulossa! Toivottavasti molemmat helpot!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helppoa ja vaikeaa, ehkä keskivaikeaakin tulossa. Tule ihmeessä mukaan, pian varmaan saadaan kisakutsukin julkiseks! :)

   Poista
  2. Mietin jos olisi ollu molemmat helpot, kun mulla on uusi kani, ja on kokemusta siitä kun on vaan yks helppo joka ei mene hyvin, niin toisell helpolla kani jo ymmärtää! Mutta tulossa oon!onhan mulla kvkanejakin, tota lasta vaan haluaisin käyttää kisoissa:)mutta ihan vaasti tulen jos kyydin saan

   Poista
 5. Monelta sunnuntaina näyttelyt alkavat? :) Yritän päästä katsomaan Raimoa ja muitakin kaneja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sunnuntaina messut aukeaa yleisölle klo 10 ja samoihin aikoihin aloitetaan myös kanien arvosteleminen. Tervetuloa vaan!

   Poista

Tarkistan kaikki kommentit ennen julkaisua, joten ethän lähetä kommenttiasi suotta moneen kertaan!