7. helmikuuta 2016

Laskiainen ja karvanvaihto

Kevät tuo tullessaan auringon, lämpimän ilman, linnunlaulun... ja karvanlähdön. Täällä on ollut lähiaikoina selvästi lauhempaa ja valoisampaa, jonka ovat myös kanit huomanneet ja päättäneet vaihtaa paksun talviturkin kevyeen kesäkarvaan


Omista kaneistani eniten karvaa vaihtaa Raimo, jonka vaihto kestää lähemmäs kuukauden, minkä aikana karvaa lähtee suurina tuppoina kokoajan. Onneksi karvaa ei vaihdu karvanlähtöajan ulkopuolella eli kesäisin ja talvisin sillä on todella hyvä karva, mikä on leikatuille uroksille erittäin epätyypillistä. Peppi ja Pipsa ovat sen sijaan hieman rauhallisempia karvanpudottajia eli turkki on muutaman harjauskerran jälkeen valmis.

Ennen kuin asutin Raimon yhteen tyttöjen kanssa eivät Peppi ja Pipsa vaihtaneet karvaa ollenkaan ja niillä oli ympäri vuoden puhdas ja kiiltävä turkki (voi kuinka ikävöinkään sitä aikaa). Yhteenmuuton jälkeen ovat kuitenkin kaikki vaihtaneet karvaa keväällä ja syksyllä, en tiedä katsoivatko nuo mallia Raimosta vai miten tässä näin kävi... Ei Raimokaan kyllä pudottanut karvaansa ennen kastrointia, mutta sen jälkeen pudottikin oikein kunnolla!


Koska karvanlähtö on työlästä aikaa, olen koonnut tähän muutamia vinkkejä, jotka ovat ainakin täällä auttaneet karvakasojen keskellä selviytymiseen. Voin kyllä lämpimästi suositella noita kaikkia, tosin riippuuhan se paljon kanista, että mikä toimii ja mikä ei.

- harjaan kania päivittäin Furminatorilla
- annan ananasmehua ehkäisemään suolitukosta
- siivoan häkkiä useammin
- pyyhin kania nihkeällä pyyhkeellä (karva ei pöllyä)
- keksin kanille enemmän virikettä jotta ei söisi omaa karvaansa
- "nypin" irtokarvoja
- otan karvat pois vaatteista imurilla

Jos teillä on karvanvaihtoon liittyviä vinkkejä, jakakaa ne kommentilla ja kertokaa vaikka samalla teidän kanienne karvanlähdöstä.


8 kommenttia

 1. Teippiharja! Paras keksintö ikinä, irtokarvat saa helposti ja nopeasti pois vaatteista 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on! Meillä on tosin vaatteet niiiin karvaisia että se ei oikein enää tehoa :D

   Poista
 2. Meillä ei onneksi noin paljoa karvaa lähde! =)

  http://bunnyatmosphere.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumpa voisin itsekin sanoa noin... :D

   Poista
 3. Nyt se alkaa, kun kaikki vaatteet on taas ihan karvassa :D Meidän papparaisella ei ole vielä talvikarva kunnolla alkanut vaihtumaan, mutta kyllä sitä karvaa jo vähän lähtee

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kyllä sen heti huomaa kun karvaa alkaa lähtemään!

   Poista
 4. Voi että miten suloinen kani ♥ Vitsi mäkin haluisin kanin! :>

  VastaaPoista

Tarkistan kaikki kommentit ennen julkaisua, joten ethän lähetä kommenttiasi suotta moneen kertaan!