7. tammikuuta 2016

Loma loppui

Tänään heräsimme aivan kuin muinakin aamuina - kamala nälkä! Aloimme heti pyörimään kopin ympäri mahdollisimman kovaäänisesti ja kyllähän se Veera lopulta nousikin antamaan meille aamuruoat. Ruokailuhetken aikana saimme vesikuppimme täyteen viileää vettä ja telineen täyteen heinää, tähän asti kaikki oli vielä normaalia.

Seuraavaksi Veera meni syömään oman aamupalansa, jonka jälkeen hän olisi normaalisti palannut luoksemme yläkertaan: silittelemään meitä tai tekemään omia puuhiaan. Tällä kertaa hän ei palannut. Hetken päästä koko talo hiljeni, joka on erittäin epänormaalia. Tiedämme, että Veeralla on kolme kovaäänistä pikkusiskoa sekä vanhemmat, jotka joutuvat välillä huutamaan näille kovaäänisille siskoille. Oikeastaan jopa nautimme hiljaisuudesta! Makoilimme rauhassa aitauksessa ja mutustimme rauhassa heinää, kaikki kanit vierekkäin. Muutaman papanankin pyöräytimme omistajamme iloksi, hän tykkää niin kovasti siivoilla aitaustamme, tai niin hän ainakin tekee aamuin illoin.

Todella pitkän ajan kuluttua, ehkä puoli viideltä, Veera palasi kotiin. Olimme erittäin riemuissamme ja juoksentelimme aitauksessa edestakaisin. Emme oikeastaan edes tiedä, miten menemme aivan sekaisin, kun näemme hänen kävelevän huoneeseen, se on vain muodostunut perinteeksi. Veera tuli rauhoittelemaan meitä, lisäsi heinää ja lakaisi uudet papanat. Hän kertoi, että oli käynyt vain koulussa. Niinpä tietenkin, olimme täysin unohtaneet koko koulun lähes kolmen viikon loman aikana. Onneksi tälle poissaololle oli järkevä selitys, vaikka olisihan se ollut ihan hauska olla vielä pari päivää keskenään, näin kanien kesken.

Huomenna alkaa kuulemma taas viikonloppu emmekä aio päästää Veeraa silmistämme. Me puput olemme ajatelleet rentoutua tämän ajan omistajamme sylissä herkkuja syöden, onhan hän oikeastaan velvoitettu viettämään tuon vapaa-ajan meidän kanssa, kun meidät kerran hylkääkin nyt taas joka päivä maanantaista perjantaihin. Onko teillä muilla kaneilla ehkä samantapaisia viikonloppusuunnitelmia?

Kiitos vielä Veeralle, että saimme purkaa mieltämme tänne blogiin. Kyllähän se paljon tuntemuksia herättää, kun toinen vaan lähtee ilmoittamatta pois koko päiväksi. No mutta leppoisaa illanjatkoa jokaiselle pitkäkorvalle ja paljon porkkanoita sille, joka jaksoi lukea koko tekstin!

Terveisin,
Raimo, Peppi ja Pipsa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tarkistan kaikki kommentit ennen julkaisua, joten ethän lähetä kommenttiasi suotta moneen kertaan!