13. syyskuuta 2015

Estekuulumisia pitkältä ajalta

Olen yrittänyt vältellä tämän postauksen kirjoittamista siitä saakka, kun tajusin blogini täyttyneen estepäivityksistä. Nyt kuitenkin sorruin, kun muutakaan kirjoitettavaa ei ole ja tässä kertomani uutiset alkavat olla jo suhteellisen vanhoja.

Ensimmäisenä suurin juttu: Peppi on alkanut hyppimään esteitä! Luitte oikein, meidän pieni mummopupu etenee radalla vieläpä erittäin hienosti ja innokkaana. Tämä tuli itsellekin aivan puskista, kun sain yhtenä iltana ihan hölmön idean näyttää tytölle meidän pituusestettä (60cm) ja niin vain se loikkasi esteen kevyesti kaikilla puomeilla. Seuraavana päivänä päätin kokeilla pientä rataa ja sekin sujui kuin vanhalta tekijältä. Periaatteessa tuo myös harmittaa, kun miettii mitä kaikkea Pepistä olisi voinut tulla, jos olisin aloittanut hyppytreenauksen jo sen ollessa pieni. Ainakin se olisi saanut aina paljon omistamaansa energiaa purettua kunnolla johonkin. Nythän tuo mummeli on jo 6-vuotias, ensi keväänä seitsemän vuotta vanha! No eipä se liikunta tee varmasti pahaa iäkkäämmällekään pupulle, kun se täysin omasta tahdosta kuitenkin hyppii.


Sitten näiden pidempään hyppineiden estesankareiden saavutuksia. Jiian kanssa ollaan hypitty viime kertoina korkeutta, jota se hyppää nätisti n. 60cm. Rataa taidettiin hyppiä viimeksi, kun Tessa kävi täällä esteidensä kanssa ja sitä se meni myös vauhdikkaasti upeilla loikilla. Noin yleisestikin Jiia on voinut tosi hyvin nyt viime viikkoina, siskoni on jättänyt perinteiset mökkireissummekin väliin ollakseen uuden kaninsa kanssa. Huomiota on siis tyttöselle riittänyt!


Raimo viettelee parhaillaan hyppylomaa, mitä nyt muutaman kerran esteili Tessan käydessä täällä (jolloin meni muuten yllättävän hyvin!). Loman tarkoituksena on palauttaa poitsulle ennen omistamansa hyppyinto ja halu mennä esteiden yli. Miten tämä taukomme kaniin tehoaa, jää tosin nähtäväksi. Jos esteily ei ala maistumaan myöhemminkään niin sitten ei hypitä, ei siinä muuta. Uskon kuitenkin vahvasti, että Raimon kanssa tulemme ainakin pieniä esteitä vielä menemään, sen verran hienosti se on aina loikkinut ja selvästi tykännyt hommasta.Pipsalle kuuluu myös tosi hyvää! Se on alkanut muistuttaa kamalasti isäänsä Pyryä niin ruumiinrakenteeltaan kuin suloiselta luonteeltaankin. Voisin jossain välissä käydä kuvailemassa sitä ja kirjottaa tytsystä pidemmin, kun se ei kuitenkaan näihin estepostauksiin pääse kehnolta hyppytaidoltaan mukaan. (itseasiassa en ole edes koettanut hypyttää Pipsaa, mutta jos olette ikinä tuota kania nähneet, ette ihmettele)

osa postauksen kuvista © Tessa J

8 kommenttia

 1. Hyppiipä ne nätisti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän ne, jos sille päälle sattuu :D

   Poista
 2. Minkä kokoisia teijän esteet ovat? Ja mun 8-vuotias kani innostui tässä jokin aika sitten esteitä hyppimään.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, siellähän on sitten toinen seniorihyppijä! Pituuseste on 60cm kuten postauksessa lukee, muiden kokoa en muista :D

   Poista
 3. Hyviä kuvia, Pipsa hyppii muuten hyvin!

  VastaaPoista

Tarkistan kaikki kommentit ennen julkaisua, joten ethän lähetä kommenttiasi suotta moneen kertaan!