17. heinäkuuta 2015

Täydellisen eläinkaupan metsästys

Tänään päätin listata mielestäni parhaimmat kaupat, joista saa eläintarvikkeita. Suurin osa valitsemistani kaupoista on minulle uusia tuttavuuksia ja siksi ajattelin vinkata niistä myös teille. Kriteerit siis olivat, että kauppa ei ole varsinaisesti eläinkauppa tai on eläinkauppa, josta en itse ole tiennyt pitkään. Nyt on siis aika jättää nämä kaikkien tietämät Faunattaret ja Mustit ja Mirrit pois ja keskittyä muihin hyviin paikkoihin, joista ostan kaneilleni ruokaa, herkkuja ja leluja. Huomioikaa, että tämän postauksen kohderyhmä on Jyväskyläläiset, koska en voi olla varma löytyykö näitä kauppoja muualta / onko niissä muualla sama valikoima tai yhtä ystävällinen henkilökunta. En siis puhu muiden kuin näiden tiettyjen liikkeiden puolesta. 

Kaupat löytyvät alta paremmuusjärjestyksessä niin, että ne paranevat alas päin ja paras on viimeisenä. Muistakaa kuitenkin, että kaikki tähän mukaan ottamani ovat hyväksi todettuja eli vaikka kaupalla olisi tässä huonot arvostelut, se ei tarkoita että kauppa olisi huono.4. AgriMarket

AgriMarketista ostan kaneilleni ruoat, purut, puupelletit ja heinän eli sieltä löytyy kaikki perustarpeet ja mukavasti extraa. Meiltä löytyy kaneille myös kaksi täältä ostettua ulkoaitausta sekä Raimon edellisessä aitauksessa ollut koppi. Kun kävin täällä keskiviikkona ottamassa näitä kuvia, bongasin myös ihanan simppelit valkovihreät ruokakupit, mutta tällä kertaa en niitä olisi tarvinnut. Hinnat ovat täällä aika sopivat, osa oli ehkä hieman yläkanttiin hinnoiteltua, mutta myös halpaa tavaraa löytyi. Kun saavuimme liikkeeseen, jouduimme odottelemaan kauppiaita kassalla viitisen minuuttia ja kun joku viimein saapui, saimme vastaukseksi vain hieman tylyn "saa kuvata", jonka takia henkilökunnan numero tuossa alempana laski.

Yhteenveto
Valikoima: 8½
Hintataso: 8½
Henkilökunta: 83. Rahulan Rehu tehtaanmyymälä 

Tämän eläinkaupan löysin ihan vähän aikaa sitten. Olen kyllä monta kertaa mennyt siitä ohitse, mutta vasta myöhemmin sain äidin suostuteltua menemään sinne. Sisällä odotti upeat valikoimat erilaisia kanitavaroita (kuvien hyllyn lisäksi vielä kaksi hyllyllistä lisää), jotka tosiaan ovat näiden "oikeiden" eläinkauppojen vahvuus ja tässä kaupassa oli kaneille vielä erityisen paljon kaikenlaista hauskaa. Olisi tehnyt mieli ostaa koko paikka tyhjäksi, mutta toinen juttu oli sitten ne hinnat, jotka ovatkin sitten näiden eläinkauppojen heikkous. Tämän paikan hinnat ovat ehkä verrattavissa Faunattaren hintoihin eli aika kalliit, mutta eivät kuitenkaan mitkään aivan ylitsepääsemättömät. Asiakaspalvelu on ollut täälläkin, noh aika äreää. Kun tultiin tänne kuvaamaan ja oltiin esitelty asiamme, saatiin aikalailla AgriMarkettia vastaava vastaus ja kun lähdimme jäi kauppias nauramaan asiakkaan kanssa meille. 

Yhteenveto
Valikoima: 10
Hintataso: 8½
Henkilökunta 82. Puuilo

Tämä on ollut kaikkein uusin löytö ja erittäin positiivinen yllätys. Kävimme ehkä viikko sitten Jyväskylän uudessa mini-Ikeassa, jonka naapurissa näimme Puuilo-kaupan. Tunnuslause "Ehkä hieman erilainen kauppa..." veti meidät sisälle asti katsomaan, mikä siellä olisi niin erilaista. Tuosta vierailusta jäi tosiaan ihan mahtava fiilis kaikin puolin ja erityisen yllättynyt olin tietenkin lemmikkienomistajana heidän lemmikkiosastostaan. Päätin siis ottaa tämän listaan mukaan, koska monet muutkaan eivät ole tästä varmasti kuulleet. Palatessamme tänne tällä viikolla takaisin blogijuttujen merkeissä, saimme erittäin mukavan ja iloisen vastaanoton. Lemmikkiosaston myyjä oli ystävällinen, kyseli paljon kaneistani ja oli kiinnostunut, kun kerroin estehypystä ja kaninäyttelyistä. Hän oli myös ensimmäinen, joka tahtoi ottaa blogini osoitteen ylös, että pääsee katsomaan tätä postausta. (terveisiä siis Puuilon eläinosastovastaavalle, jos luet tätä!)

Yhteenveto
Valikoima: 9-
Hintataso: 9
Henkilökunta: 101. Kodin Terra

Tästä kaupasta jaksan joka kerta yllättyä uudelleen ja uudelleen, kun en vain ymmärrä, miten hyvät lemmikkiosastot (= Eläinmaailma) täällä voi olla, valikoimaa on jopa enemmän kuin useissa eläinkaupoissa. Hinnat ovat mielestäni erittäin kohtuulliset ja valikoimaa on paljon. Henkilökunta on tosi ystävällistä ja hauskaa väkeä, jotka olivat kiinnostuneita asiastani ja tahtoivat myös saada linkin blogiini, kun olen tehnyt tämän postauksen. En voi muuta sanoa kuin paras paikka, suosittelen!

Yhteenveto
Valikoima: 10-
Hintataso: 9½
Henkilökunta: 10-

7 kommenttia

 1. Missä kohtaa tuolla Kodin Terrassa on jyrsijätarvikkeet, kun tänään juuri kävin etsimässä kanijuttuja sieltä, mutta en löytänyt? :O Onko ne siellä hevosjuttujen vieressä vai siellä koirajuttujen? Kiitos todella paljon näistä! :) Yllätyin itse tosi paljon suosikeistasi, kun olen mennyt monen ohi, mutta enpä ole tajunnut käydä. Itse omistan siis kanssa yhden kanin joka on ollut minulla jo viisi ja puoli vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävitkö siis Palokan/Jyväskylän Kodin Terrassa? Siellä niiden pitäisi olla kyllä siellä ihan näkyvillä, taisi olla hevosjuttujen ja koirajuttujen välissä ja kissatavaroita vastapäätä se "Muut lemmikit"-osio, josta nuo kani- ja jyrsijätarvikkeet löytyy. Muista Kodin Terroista en osaa yhtään sanoa että onko edes kanitavaroita, kun en ole ikinä käynyt.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 2. Tosi kiva ja mielenkiintoinen postaus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Oli tätä kyllä myös hauska tehdä :D

   Poista
 3. Mielenkiintoinen postaus, tällaisia toivoisi blogeihin enemmänkin :)

  VastaaPoista

Tarkistan kaikki kommentit ennen julkaisua, joten ethän lähetä kommenttiasi suotta moneen kertaan!