22. heinäkuuta 2015

Heinän vaihto

On tullut jo pitkän aikaa ihmeteltyä kaupan heinän hintaa, joka on luokkaa 6€/kilo, kun ei laatukaan ole parhaimmasta päästä. Rahastustahan tuo vain on, kun tilat kuitenkin myyvät toisilleen monen sadan kilon pyöröpaaleja parilla eurolla. Onni on kuitenkin hyvät suhteet, joiden myötä päästiin eilen käymään isän kaverin perheen tilalla, jossa hän on lapsuutensa työskennellyt. Sinne suuntasimme siis heti aamusta perheemme kultaisennoutajan kanssa. Paikan päällä päästiin sitten koko joukko koira mukaanlukien tutustumaan lehmiin ja mikä tärkeintä, saimme kaneille tuliaisiksi kolme isoa jätesäkkiä täynnä heinää (ja luvan käydä hakemassa aina tarpeen tullen lisää).

Onhan tuo ero todella huomattava nyt kun vertaa kauppaheinää ja tilalta haettua kunnon heinää, joka on vielä aivan tuoretta. Ja se hintaero, ei sitä varmaan tarvitse edes perustella, jos pieni 0,5kg heinäpussi maksaa 3€ ja tilalta saadaan oikeastaan rajattomasti heinää ilmaiseksi. Varsinkin pidemmän päälle ajateltuna tuleehan tuo kaupan heinä aikalailla kalliiksi. Lisäksi lehmiä on aina hauska käydä moikkaamassa eli kokemuksia tulee varmasti enemmän kuin perus kauppareissulta. Suosittelen siis! Kannattaa vain varmistaa, että säilömiseen ei ole käytetty mitään kaneille haitallisia aineita, nuo meidän hakemat heinät ovat ainakin ihan luomua, kun ei ole edes hyönteismyrkkyä niihin laitettu.


12 kommenttia

 1. Oi olet onnekas kun olet löytänyt noin hyvän maatilan! Olisi mahtavaa käydä hakemassa joltain maatilalta heinää omillekin kaneille, mutta kun ne suhteet ja auto puuttuu. :D Bussissa tai lähijunassa on ikävä kuljettaa heinää vähän pidempää matkaa joten olen tyytynyt Faunattaren ja Puuilon 2kg säkkeihin, jonka olen todennut myös hyvälaatuiseksi, niin eiköhän sillä ainakin vielä pärjää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ei tuo heinän haku maalta oikein onnistu, jos auto puuttuu eikä läheltä löydy mitään maatilaa :( No mutta hyvä, jos olet silti löytänyt hyvälaatuista heinää!

   Poista
 2. Me ostetaan aina pyöröpaalissa (jossa on juurikin 100-200kg) heinää, ja hinta on 10-20 ;) Ihana tuo viimeinen kuva♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kun mekin soitettiin että saatasko heinää nii vastattii heti että pannaanko yks pyöröpaalillinen :D päädyttiin kuitenkin ottaa vähän pienemmissä erissä nii saa tuoreempaa ja helpompi säilyttää, kun tuolta voidaan kuitenkin hakea aina lisää juurikin tollaisissa muutaman jätesäkin erissä :)

   Poista
 3. Aivan älyttömän suloinen tuo viimeinen kuva :3

  VastaaPoista
 4. Aws kuinka söpö kuva Trogenista ja lehmästä :33

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tuo kyllä söpö näky ihan "livenäkin", kun Trogen katseli ihmeissään lehmää, joka nuoli sen poskia! :3

   Poista
 5. Me haetaan aina jättipaali, joka ei lopulta ole niin pahan hintainen kun kokoa on ja hinta vain n. 30€. :)
  Ihana tuo viimeinen kuva! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei ole kyllä paha hinta tuokaan, reilusti tulee halvemmaksi kuin kaupan pienet heinäpussit etenkin jos kaneja on monta ja ne syövät paljon heinää!

   Poista
 6. Me tehdään itse heinät mökillä ja siellä aina vanhanaikaisesti seivästetään. On siinä pupuille heinää kun yli 175 täyttä seivästä tuli :DD Laatu on ainakin taattu ja ei maksa mitään!

  VastaaPoista

Tarkistan kaikki kommentit ennen julkaisua, joten ethän lähetä kommenttiasi suotta moneen kertaan!