10. toukokuuta 2015

Ulkohäkkikauden avaus


Olen tainnutkin jo blogissa kertoa viime keväänä meidän ulkohäkistä, mutta jatketaan perinnettä, kun uusia lukijoita on vuoden aikana kuitenkin tullut. Pihallamme seisoo siis n. 5 vuotta vanha kaksikerroksinen ulkohäkki. Häkin on tehnyt pappa (juuri tämä sama, joka on tehnyt myös esteemme) vanhoista kierrätysmateriaaleista kuten portaiden kaiteesta, ainoastaan verkko on uutta. Tämä ulkohäkki on ollut joka kesä erittäin kovassa käytössä ja toiminut hyvin, joten ajattelin nyt lämpötilan noustua siivota sen taas kesäkuntoon. 

Ensimmäisenä ulkohäkkiä pääsi tänä keväänä testaamaan eilen kylään tullut Omppu ja taisi se Raimokin siellä jo silloin käväistä. Tänään on häkki ollut kuitenkin kovemmassa käytössä, kun myös Peppi ja Pipsa pääsivät ulos aamupäiväksi ja nyt iltapäivällä on vuoro vaihtunut Raimolle.


Myös talon marsut saivat kunnian testata tätä häkkiä ja hyvin se kesti kahden marsupojan oleskelua. Olivat Eetu ja Mikki aivan ihmeissään keväästä, kun ulkona eivät olleet käyneet ikinä. Tänään on muuten aikaa tasan vuosi siitä, kun nämä poitsut saapuivat eläinlaumamme jatkeeksi, lähinnä siskojeni hoiviin.

Ulkohäkki sijaitsee Trogenin (perheemme kultaisennoutajan) yli puolet pihasta kattavassa aitauksessa, joten kyllä se koirakin lopulta huomasi pitkäkorvan häkissä. Raimo ei ollut moksiskaan, vaikka Trogen nuuhki sitä ja seuraili pojan loikkimista. Tuo on kyllä turvallinen tapa ystävystyttää tai ainakin tutustuttaa koiraan pupuja, kun ei se pääse tiheän verkon läpi mitään niille tekemään ja säikähtäessä kani voi juosta piiloon koppiin.

Loppuun vielä kuvaamani video, jossa esittelen ulkohäkin. Video on kuvattu aamulla ja juuri sen jälkeen tajusin, että häkissä ei ole heinää, joten lisäsin ne myöhemmin. Älkää siis ihmetelkö - kyllä niillä on heinää siellä tarjolla!

8 kommenttia

 1. Kiva video, ja postaus muutenkin :DD

  VastaaPoista
 2. Meilläkin avattiin eilen ulkohäkkikausi. :') Vihdoinkin pääsee ulos meidän kani, kun ilmat lämpenivät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun sunkin pupu pääsee nyt ulos! :)

   Poista
 3. Niin ihana ulkohäkki sinun kaneilla, että nyt minunkin on pakko saada sellainen. :)) <3 :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Siitä vain pistät jonkun sukulaisen/kaverin/itsesi nikkaroimaan :D

   Poista
 4. Tosi kiva postaus! Itsekkin saan kunnon ulkohäkin tällä viikolla ni pääsevät puput sit sinne:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava, että sun puput saa kans kunnon ulkohäkin :) Kiitos paljon!

   Poista

Tarkistan kaikki kommentit ennen julkaisua, joten ethän lähetä kommenttiasi suotta moneen kertaan!