16. toukokuuta 2015

TET Faunattaressa

Tällä viikolla olin siis Keljon Faunattaressa TETissä eli työelämään tutustumisessa. Tänä vuonna se kesti meidän koulussa kaksi päivää (12.-13.5.), mutta ensi vuonna on aikaa on koko viikko. TET-paikaksi olin varannut jo syksyllä Faunattaren, koska tahdoin päästä sinne varmasti ja niinhän minä pääsinkin. Kun TET viimein koitti, olin tietenkin innoissani piiitkän odotuksen jälkeen.

Faunattaressa oli lisäkseni kaksi työharjoitteiljaa, joista toisen kanssa hoidin jyrsijöitä ja kaneja. Niiden lisäksi myytävänä oli myös liskoja, kaloja ja lintuja. Kumpanakin päivänä siivosimme kanien, marsujen ja rottien häkit sekä annoimme kaikille eläimille ruokaa ja vettä. Tehtäviimme kuului lisäksi kaikkien eläinten käsitteleminen, että ne eivät olisi arkoja uusissa tulevissa kodeissaan. Toisena päivänä kauppaan tuotiin myös tosi pieniä ja söpöjä parta-agamia ja leopardigekkoja, joille järjesteltiin terraario kuntoon. Pesimme myös gerbiiliterran.

TETissä oli tosi kivaa ja saa nähdä menenkö samaan paikkaan myös ensi vuonna. En ole kuitenkaan varma, tahdonko tehdä tuota hommaa työkseni, koska lemmikit harrastuksena riittävät itselleni hyvin. Kokemusrikkaita nuo päivät ainakin olivat ja voin tuon eläinkaupan kohdalta kumota huhun, että kaneilla ei olisi tarpeeksi tilaa, oikeanlaista hoitoa, käsittelyä jne. koska ainakin tuolla Faunattaressa saivat puput juosta paljon vapaana eläinhuoneen lattialla, kaikkia eläimiä käsittelimme ja kynnet sekä hampaat tarkistimme päivittäin ja kanit ruokittiin 3rkl Oxbowta päivässä + monipuolinen tuoreruoka. Onhan niitä varmasti huonostikin eläimiä hoitavia eläinkauppoja (etenkin ulkomailla), mutta tämä ei onneksi kuulu niihin.

Jos sua yhtään kiinnostaa eläimet ja arvot eri TET-paikkoja välillä, suosittelen ehdottomasti Faunatarta tai muuta eläinkauppaa. Samalla näkee hyvin, miten eläimistä pidetään kys. paikassa huolta ja onhan se aina kivaa olla eri eläinten kanssa!

8 kommenttia

 1. Tää oli tosi ns. avartava postaus :] Itse luulin ennen että hoito on sielä melko huonoa, mutta hyvä että homma on näin ! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos postaus avarsi, koska niin tuo tettikin avarsi ja tietyllä tavalla yllätti myös minua :)

   Poista
 2. Kiva meillä päin kanit ja marsut on aituksessa jaloittelemassa :)

  VastaaPoista
 3. Oi! Kuulostaa mahtavalta :D! Haluisin itekki tonne.

  VastaaPoista
 4. Missä ne kanit siellä oli? Itse kkävin 12.3 Keljon Faunassa enkä nähnyt siellä kaneja :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ite en oo varmaa puolee vuotee käynyt nyt Faunattaressa, joten en osaa sanoa, onko niillä tällä hetkellä siellä pupuja :D

   Poista

Tarkistan kaikki kommentit ennen julkaisua, joten ethän lähetä kommenttiasi suotta moneen kertaan!