7. toukokuuta 2015

Tapansa kullakin

Jokainen kani on erilainen, ainakin ruokailutavoiltaan. Tätä ilmiötä pääsen todistamaan joka aamu ja ilta kanien ruokinnan yhteydessä, joten ajattelin koota jokaisen kanini syömistavoista kertovan postauksen. Kuulisin myös mielelläni, miten teidän puput suhtautuvat ruokaan. Löytyykö ehkä samoja tapoja kuin minun kaneilta? Kommentoikaa ihmeessä!

Raimo omistaa kaneistani ehdottomasti suurimman ruokahalun ja on ruoan perään tilanteessa kuin tilanteessa. Iltaruoan  odotus alkaa jo monta tuntia aiemmin ja aina saapuessani huoneeseen, tähystää Raimo, että olisiko sitä ruokaa jo tarjolla.

Itse ruokailuhetkellä (kun Raimo kuulee ruokaämpärin äänen) alkaa kamala hepuli ja seinille pomppiminen. Kun kippo sitten täyttyy, alkaa armoton mussuttaminen ja kas - kippo onkin jo tyhjä! Raimo syö ruokansa siis nopeasti enempiä miettimättä tai valikoimatta.

Peppi on kaneistani erittäin "hienovarainen syöjä" ja aikamoinen nirsoilija. Edes kaikki herkut eivät maistu tälle prinsessalle! Ruoan saapuessa kuppiin, pomppii Peppi hetken mietittyään mutustelemaan rauhassa lemppareitaan. Valikointia tapahtuu siis aika paljon, mutta pahimpia inhokkeja ovat ehdottomasti Rabbit Royalen vaaleat, hieman puupelletin näköiset pötköt.

Pipsa omistaa mielestäni syöntitavoista hauskimman. Tyttö on tottunut olemaan aina arvojärjestyksessä Pepin jälkeen ja saa siis aina ne palat, jotka eivät Peppi-neidille kelpaa. Ruokaillessa Pipsa myös siirtyy pois Pepin tieltä. Käytännössä se siis vain käy ruokakupilla, josta nappaa mukaan palan ruokaa. Ruoka suussa tyttö kipittää sivumpaan pureskelemaan ruokansa ja palaa  takaisin hakemaan uuden palan. Ja tämä toistuu, kunnes ruokakuppi on tyhjä.

"Puhuiko joku ruoasta?"


P.S. Ensi viikon tiistaina ja keskiviikkona pääsen vihdoin tettiin Faunattareen! Paikan varasin jo syksyllä, joten nyt on pitkä odotus takana. Mikäli on mahdollista, tulen tekemään tet-päivistä postausta tänne blogiinkin, mutta katsotaan, katsotaan...

12 kommenttia

 1. Meillä Tiuhti tekee samoin kuin Pipsa ja Tiuhtille ei kanssa kelpaa nuo vaaleat pötkylät :D Pepissä on kyllä samaa kuin raimossa :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, musta tuntuu, että aika moni vähän nirso kani jättää just ne syömättä :D

   Poista
 2. Meillä Laku kans tekee mitä vaan saadakseen ruokaa. Pussin rapinasta alkaa rallit, ja huhhuh mikä kopina siitä syntyy..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu siis siellä :D on nuo hepulit kyllä vähän liiankin tuttuja!

   Poista
 3. Meidän puput on ihan samanlaisia kuin Raimo :D Ja kun niitä vielä on kaksi, ne jahtaavat toisiaan...

  VastaaPoista
 4. Meilläki löytyy noi nirsoilijat. Yleisin aiva vain toinen syö ja toinen on jossain piilossa:D(en tarkota että ne olisi niin arkoja, kai ne on sopinut että ruokarauha pitää antaa toiselle). Mutta sitten aamusilla on se ralli kummallaki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä siis riippuu vähän siitä, että onko aamu- vai iltaruoka! :D Hauskalta kuulostaa tuo, että syövät vuorotellen :)

   Poista
 5. Meillä suunnilleen kaikki kolme on noita Raimoja.. :D Kiva postaus, ja sulla on muutenkin aina tosi hyviä ideoita postauksiin! :')

  VastaaPoista
 6. Meidän pikkumies on samanlainen kuin Raimo. Ruokailuaikaan tuntuu siltä, kuin kani ei ois saanu moneen päivään ruokaa, kun kani pomppii häkin ovea vasten hulluna! :D Sulla on tosi kiva blogi ja kivat postausideat, muutenkin on aina kiva lukea, kun tekstit on mielenkiintoisia :)

  VastaaPoista

Tarkistan kaikki kommentit ennen julkaisua, joten ethän lähetä kommenttiasi suotta moneen kertaan!