3. toukokuuta 2015

Puputettavaa

Kävimme tänään Raimon kanssa hyppimässä hieman esteitä tulevia estekisoja (kyllä, luitte oikein!) varten. Ensi lauantaina on täällä Palokan Mustissa ja Mirrissä Suomen Estekanit ry:n esittelypäivä, jonne olen menossa, kun kerran ilmaiseksi pääsee ja matkaa ei ole montaa kilometriä. Paikalla on leikkimielinen estekisa, johon otan Raimon mukaan kokeilemaan vähän erilaisia esteitä ja pidempää rataa kuin kotona. Lisäksi olen menossa heinäkuun lopulla kanien estehypyn SM-kisoihin. Mukaan otan Raimon helppoon mutkaan, vaikka tarkoituksena on mennä lähinnä katselemaan paremmin hyppiviä pupuja ja pitämään Suville seuraa.

Raimoa hypyttäessä huomasi poitsu kukkapenkissä mieluisan yllätyksen - voikukkia! Rikkaruohot kanien tuoreruoat ovat siis aloittelemassa tämän kesäistä pihanvaltausta. Päätin mennä myöhemmin tutkimaan asiaa lisää ja keräämään herkkuja myös tytöille. Hetken etsittyäni, niitä löytyikin monta kourallista, mistä puput olivat tietysti erittäin mielissään. Pystymme siis pian siirtymään pihalta löytyneisiin tuoreruokiin, joka on ihan mahtava juttu, koska ne ovat terveellisempiä kuin esim. porkkanat, joissa on paljon sokeria ja ainakin mun kanit tykkäävät pihan kasveista paljon enemmän! (kuulostipas ihan joltain sponsoroidulta tekstiltä, en tehnyt postausta kuitenkaan yhteistyössä ulkoilman kanssa, uskokaa tai älkää)


Ovatko teidänkin kanit päässeet jo maistamaan kesän ensimmäisiä voikukkia? Entä onko joku tulossa noihin edellä mainitsemiini tapahtumiin?

8 kommenttia

 1. Voiii eiii! Meijän kanit näyttäisi vielä ainakin pariviikkoo syödä niitä "porkkanoita joissa on paljon sokeria" :(. En ole tulossa mihinkään, koska oon vielä niin nuori, enkä kehtaa pyytää äitii tai isiikää koska ei ne ikinä mua mihinkään vie( siis minnekkään kisoihin)..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi harmi :( Toivottavasti kisoja järjestettäisiin joskus sinne missä asut! Ja kannattaa kyllä kysyä vanhemmiltas, et sä siinä mitään menetä! :)

   Poista
 2. Ääh, meidän pihalla ei ole vielä oikein yhtään mitään vihreää :( No, jospa sitä tulisi pian :)

  VastaaPoista
 3. Täälläkään ei ole melkein mitään vielä mitä voisi antaa. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh :( No kyllä ne varmaan pian kasvaa sinnekin! :D

   Poista
 4. Täällä taas ruohoa ja voikukanlehtiä riittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tännekin on muutamassa päivässä postauksen julkaisun jälkeen kasvanut hurjasti lisää :)

   Poista

Tarkistan kaikki kommentit ennen julkaisua, joten ethän lähetä kommenttiasi suotta moneen kertaan!