9. toukokuuta 2015

Esteilypäivä ja ekat "estekisat"

Heti aamulla yhdeksän aikoihin Tessa ja hänen kaninsa Omppu saapuivat meille kyläilemään. Olimme päättäneet lähteä tänään Palokan Mustissa ja Mirrissä järjestettäviin epävirallisiin leikkimielisiin estekisoihin, joten he tulivat meille harjoittelemaan ennen noita kisoja. 

Harjoitellessa menikin mukavasti koko aamupäivä. Kumpikin kani hyppi todella hienosti kolmen esteen rataa ja Omppu tajusi nopeasti esteiden idean. Ainoastaan sää meinasi olla vähän huono ja vettä tuli välillä, mutta ei niin pahasti kuin oli ennustettu. Pystyimme siis hyvin harjoittelemaan ulkona ilman kastumista.

Kun kello oli viimein yksi, lähdimme ajamaan Mustiin ja Mirriin. Kisa alkoi puoli kahdelta, joten olimme paikalla juuri sopivaan aikaan. Hälinää oli paljon, koska oli K-Citymarketin synttärit, joka toi myös esteille paljon katsojia. Raimo hyppi ensimmäisenä ja oli tosi stressaantunut ruuhkasta ja kaikista äänistä. Ensimmäisellä kierroksella Raimo meni siis jännityksissään kaikkien esteiden läpi (lukuunottamatta tietenkin aloitus- ja lopetusesteitä). Toiselle kierrokselle se kuitenkin paranti kolmeen virheeseen, joka oli mielestäni ihan hyvin tilanteeseen nähden!

Kisan jälkeen saimme vielä harjoitella esteillä, kun katsojia oli lähtenyt pois. Palkintoja ei annettu vielä, mutta voittajiin otetaan yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla. Nuo leikkikisat oli kyllä tosi kivat ja mukavaa harjoitusta meille, kun ollaan hypitty vain omatekemillä esteillä. Varmasti mennään joskus uudestaankin, jos mahdollisuus tulee!7 kommenttia

 1. Kani vaistoaa kuinka stressaantunut itse olet. Kannattaa ehkä vähän harjoitellla tuota kanin ohjausta ja mennä rauhassa. Anna kanin mielummin odottaa rauhassa ja miettiä estettä. Ei kannata turhaa hoputtaa, nostella "lääppiä" ja nykiä hihnasta (varsinkin kun kanilla on H-valjaat päällä tämä ei tunnu mukavalta. Kyllä siitä estepupuksi aivan varmasti on, kunhan te molemmat harjoittelette rauhallisesti etenemistä. Kania ei kannata myöskään hypyttää liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin nopeuttanut videota (ettei lataamisessa menisi niin kauaa) joten siitä ainakin osaksi johtuu tuo, että näyttää että olen kokoajan Raimoa hoputtamassa. Mutta tiedän kyllä, että olin aika stressaantunut tuolla niin kuin varmaan aika moni ekoissa kisoissa ison yleisön edessä eli ymmärrän täysin mitä yrität sanoa ja arvasin jonkun tulevan tästä vielä mainitsemaan... :D Kiitos kuitenkin neuvoista! Niin ja Raimoa olen hypyttänyt pari kertaa kuukaudessa, joten ainakaan liikaa treeniä se ei saa :D

   Poista
  2. Kyllä ensimmäisissä "kisoissa" saa jännittääkkin. Ja videosta ei tosiaan äkkiseltään huomaa, että se on nopeutettu, mutta "hyvä" näin.

   Poista
 2. Tuossa kotona harjoittelussa näytti kyllä menevän paaljon paremmin, mutta ymmärtäähän sen kun ohjaaja ja kani on vähän stressissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep ja onhan nuo esteetkin erilaisia kuin kotiesteet, joilla Raimo on tottunut treenaamaan plus rata on pidempi :)

   Poista
 3. Hyvin meni teillä molemmissa harjoituksissa. :)

  VastaaPoista

Tarkistan kaikki kommentit ennen julkaisua, joten ethän lähetä kommenttiasi suotta moneen kertaan!