1. huhtikuuta 2015

Pipsa ei voi hyvin

Pari viikkoa sitten torstaina  19.3. huomasimme Pipsan selässä kaljun kohdan, jonka takia se ei lähtenyt näyttelyihin mukaan, vaikka olin kaikki kolme sinne ilmoittanut. Karvat olivat lähteneet kanin selästä alle kuudessa tunnissa, koska olin samana iltapäivänä valmistellut kaneja näyttelyihin enkä ollut esimerkiksi harjaamisen yhteydessä huomannut mitään poikkeavaa. 

Pipsan selkä torstaina 19.3.


Viikonlopun ohi tarkkailimme kohtaa, joka ei näyttänyt kutiavan, hilseilevän tai kuivuvan eli loisia tmv. vakavaa sillä ei näyttänyt olevan. Maanantaina soitimme kuitenkin elänlääkärille, joka käski tarkkailla kohtaa ja epäili karvanlähtöä tai ärsytystä iholla. 

Tähän asti olen tarkkaillut sekä puhdistanut ja rasvannut Pipsan kohtaa kuten eläinlääkäri neuvoi eikä edistystä ainakaan huonompaan suuntaan ole tapahtunut. Pyryn lopettamisen yhteydessä sovimme kuitenkin, että antaisin noille kolmelle loishäädöt (ehkäisemään loisia jos Pyryn tila johtui cuniculista), jolloin tuli myös puheeksi Pipsan tilanne. Eläinlääkäri suositteli Pipsan käymistä näytillä, joten aika varattiin tälle päivälle.

Tänään suuntasimme Pipsan kanssa Palokan Animagiin klo 15:40. Mitään maailmaa mullistavaa ei odotuksieni mukaan tapahtunut - vain testejä, joilla selvisi, että Pipsan ongelma ei ole peräisin hilsepunkista. Tämä lääkäri ei oikein kertonut, mitä epäilisi Pipsalla olevan, ainoastaan mitä sillä ei ole. Kohdassa, josta karvaa oli lähtenyt huomattiin kuitenkin tummempaa nahkaa, joka saattaa olla oire ihokuolio-taudista, jos iho on karvojen lähdön aikaan muuttunut tuon väriseksi, mutta kyse saattaa olla myös pigmenttivirheestä. Taas saimme kuitenkin vain ohjeen seurailla Pipsaa ja katsoa leviääkö karvaton kohta ja kasvaako tumma alue.

Pipsan selkä tänään


Itse en myöskään usko Pipsalla olevan loisia. Uskon/toivon, että karvan lähteminen johtuisi karvanlähdöstä tai ärsytyksestä iholla. Yksi selitys voisi olla myös se, että Peppi olisi nyhtänyt Pipsalta karvaa (jota välillä tekee), mutta en oikeastaan usko, että se olisi pystynyt irroittamaan niitä noinkin isolta alueelta. Jatkan kuitenkin kaikkien ohjeiden mukaan seurailemista. Jos teille tulee mieleen mahdollisia karvojenirtoamissyitä tai vinkkejä Pipsan ongelmaan, otan niitä mielelläni vastaan!

8 kommenttia

 1. Meillä Pekolla on tällä hetkelläkin kaljuja läikkiä, jotka johtuvat ihan vain karvanlähdöstä...

  Toivotaan että Pipsalla ei olisi mitään vakavaa! :)

  VastaaPoista
 2. :( toivottavasti ei mitään vakavaa

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti ei ole mitään vakavaa :(

  VastaaPoista

Tarkistan kaikki kommentit ennen julkaisua, joten ethän lähetä kommenttiasi suotta moneen kertaan!