5. helmikuuta 2015

Olen omena, olen pyöreä omena

Tänään päätin valmistaa kanieni suurimpia herkkuja, kuivattuja omenoita. Itse omenat ovat vielä uunissa, mutta tähän asti onnistuneet mainiosti. Päätin siis laittaa tänne vinkkiä, jos joku muukin innostuu näitä yksinkertaisia herkkuja kaneille tekemään.

Ensimmäiseksi kuoritaan omenat, jos ne ovat ulkomaisia. Jos omenat ovat kotimaisia, ne kannattaa ainakin pestä.


Seuraavaksi poistetaan siemenkota. Tämä käy kätevästi omenaporalla tai terävällä veitsellä.

Kun omenat on reijitetty, niistä tehdään ohuita viipaleita, jotka levitellään leivinpaperille ritilän päälle.

Lopuksi laita ritilä (jonka päällä on leivinpaperi ja omenat) uunin alhaisimmalle lämmölle. Uuninluukun väliin kannattaa jättää puulasta, että kosteus pääsee haihtumaan pois. Omenat ovat valmiita noin viiden tunnin kuluttua, kun niiden pinta muuttuu nahkeaksi. Kuivaamiseen käytin itse uunia, mutta onnistuu varmasti myös muilla tekniikoilla kuten elintarvikekuivurilla.

Kun omenat ovat valmiita, anna niitä herkkuina kaneillesi. Voit syödä niitä myös itse, jos tahdot!

8 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. Joo, oon toi neljäs omena vasemmalta katsottuna ;D

      Poista
  2. Tein uuden tilin ja nimestä poistui vaan se alaviiva. Niin oon se Nepsu_puputtaja. Ilmoitin vaan että et ihmettele. :'D

    Pitäs joskus itsekin kokeilla noita! Kuivatatko jotain muitakin hedelmiä tai vihanneksia uunissa? :')

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun ilmoitit! :)

      Kannattaa kokeilla! Kuivatan omenoiden lisäksi porkkanalastuja, jotka maittavat myös hyvin kaneille, :)

      Poista
  3. Hymm. Pitää kokeilla muutta 5 tuntia on aika pitkä aika. Ja milläs asteeella ois hyvä paistaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paistaa ei saa yli 50 asteessa etteivät ala kypsyä. Viisi tuntia on oikeastaan aika vähän, koska omenat olivat aamullakin (kahdeksan tunnin jälkeen) osa vielä vetisiä eli kannattaa odottaa, vaikka ei niin malttaisi! Ja niin kuin sanotaan - kyllä odotus palkitaan! :).

      Poista

Tarkistan kaikki kommentit ennen julkaisua, joten ethän lähetä kommenttiasi suotta moneen kertaan!