13. tammikuuta 2015

Odottelua

Blogissani on muuttunut ulkoasu. Mitä tykkäätte?

Nyt on Raimolle vihdoin ja viimein varattu kastrointiaika! Tämä koittaa ensi viikon torstaina 22.1. klo 16:15. Kotiin pääsemme siis kuuden aikoihin. Tarkoitukseen sopivaksi eläinlääkäriksi valikoitui monien kehujen ja suosittelemisten sekä halvan hinnan (87€) perusteella Eläinklinikka Tähti. Tähti sijaitsee n. 3km päässä Jyväskylän keskustasta eli matkakaan ei ole mahdottoman pitkä.

Itse kastroinnin onnistumisesta toivon parasta sekä pelkään pahinta. Raimo on onneksi erittäin terve nuori kani, joten uskon kaiken sujuvan mainiosti ja kuukauden päästä ei enää tarvitse jännittää vahinkopoikasia tai kestää seinien merkkailua.
Onko teillä kokemuksia kanin kastroinnista? Minulle tämä on ensimmäinen kerta, kun vien kanini kastroitavaksi, joten kaikki neuvot ovat tervetulleita!

16 kommenttia

 1. Meillä Pekko kastroitiin viime keväänä ja meni oikein hyvin :) Vinkkinä sanon että kannattaa pitää kani boksissa niin kauan että se on kunnolla hereillä ja pysyy pystyssä, koska Pekko ainakin olisi satuttanut itsensä muuten :D

  Raimo on hirveän nätti pupu! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hirmupaljon kommentista! :)) Raimo on kyllä hieno jänö!

   Poista
 2. Meidän Vili selvis tosi hyvin kastroinnista. Kun operaatio oli valmis se laitettiin boksiin makaamaan ja sen kieli piti olla ulkopuolella että sai happea.Kotona odottelin sen heräämistä ja n. 5-10 min päästä ku tultiin kotiin nii avas silmänsä ja yritti tallustella eteenpäin.Se oli hauskaa katsottavaa ku Vili oli vielä pöpperössä ja kaatuili aina välillä.Kun oli päässyt kunnolla hereille annoin sille sen jälkeen ruokaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi pientä :D no toivottavasti Raimolla menee yhtä hyin! :)

   Poista
 3. No ei Teddy ole pupu muttä on sentää kastroitu! Kun vein Teddyn kastrointiin pelkäsin että kaikea pahaa tapahtuisi, no mutta kastroinin oli tarkoitus kestää pari tuntia mutta kesti vain yhden tunnin kun oli ollut niin kiltisti:) Toivon Raimolle ja sulle hyvää Eläinlääkäri reissua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Hienoa, että Teddy oli kiltisti ja silläkin kaikki meni hyvin!

   Poista
 4. Meidänkin Nipsulla kastrointi meni tosi hyvin! Itse operaatio kesti noin 20 min. Ja Nipsu söi jo tosi hyvin melkein heti herättyään. Nykyään Nipsu kuitenkin kirmailee paremmilla porkanamailla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno homma! :) Kiitos kommentista!

   Poista
 5. Onnea leikkaukseen, eiköhän kaikki hyvin mene, kun lääkärikin osaa hommansa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, noin toivotaan! :)

   Poista
 6. Meillä meni kastrointi todella hyvin. Kotiin tultua pupu oli tosi väsynyt ja nukkuikin paljon ja käpertyi kokoajan peiton sisään. Pian kumminkin virkosi eikä malttanut sen jälkeen enää pysyä paikallaan. Syötin alkuun lempiruokia, jotta ruokahalu palaisi ja kyllähän se nopeasti alkoikin taas syömään kaikkea mitä tarjottiin. Juominen ei aluksi kelvannut, mutta syötin vähän kurkkua sun muuta jotta nestettä sai ja kyllä se juominenkin sitten jossain vaiheessa rupesi kelpaamaan. Jouduin käymään illalla päivystyksessä hakemassa kaulurin kun poju oli niin kiinnostunut haavoistaan, seuraavana päivänä onneksi haavat unohtuivat ja sain kaulurinkin jättää pois, kun se vähän wiltsun peseytymistä häiritsi :) Kokonaisuudessaan kaikki siis meni hyvin ja haavatkin parantuivat aika nopeasti.

  Tsemppiä leikkaukseen, hyvin se menee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pitkästä kommentista! :) Täytyy itsekin hakea sitten tuommoinen kauluri, jos tarve tulee :D

   Poista
 7. Minulla ei ole kokemusta, mutta tarvisi kastroida tuo uros. Itseäni jännittää vähän ja tuo hinta on aika kallis täällä päin (120-140€). Uskon kyllä että Raimon kastrointi menee hyvin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja onnea myös sun uroksen kastrointiin! :)

   Poista
 8. Kiva ulkoasu! Mieleatäni taustan väriä voisi muuttaa vaaleammaksi. Miten kasterointi meni?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Raimon kuulumisia on luvassa taas seuraavassa postauksessa ;)

   Poista

Tarkistan kaikki kommentit ennen julkaisua, joten ethän lähetä kommenttiasi suotta moneen kertaan!