19. joulukuuta 2014

Kani nimeltä Mulko

Kuukausi sitten otti minuun yhteyttä Sangatsu Mangan toimituspäällikkö Antti Valkama, kustannusosakeyhtiö Tammelta. Antti kysyi olisinko kiinnostunut kommentoimaan blogissani kanisarjakuvaa. Se kävi minulle mainiosti, joten siitä peräisin tämä postaus.


Kani nimeltä Mulko on jo varsin hauska nimi sarjakuvalle, kannesta puhumattakaan. Kirja on japanilaisittain painettu sarjakuvapokkari, jota luetaan lopusta alkuun. Olin suhtautunut näihin mangasarjakuviin aiemmin hieman ennakkoluuloisesti, mutta tämä kokeilu oli kyllä kokeilemisen arvoinen. Ensimmäiseltä sivulta löytyi myös kuva, josta voivat katsoa aluksi apua minun kaltaiset harvemmin mangaa lukeneet. Muutaman sivun jälkeen lukeminen onnistuu nimittäin jo moitteettomasti.

Mangasarjakuvissa pidän erityisesti sarjakuvan ääntä kuvaavista teksteistä, joita kuuluu eri tekemisistä. Otetaanpa muutama esimerkki:

säik - säikähtää
rousk - rouskuttaa
sili - silittää
töyk - tökkiä
repi - repiä

Kanin omistamisen kaikki hyvät sekä huonot puolet tulivat kirjassa hienosti esille ja moniin kohtiin pystyin samaistumaan. Vaikka ensivaikutelma oli arveluttava esimerkiksi piirtotyylin puolesta, sarjakuva antaa todella realistisen kuvan kanin omistamisesta ja on oiva kirja kanin hankkimista miettivälle ja tietenkin kanin jo omistavalle. Myös sarjakuvan piirtäjällä on selvästi henkilökohtaista kokemusta kaneista ja niistä kokemuksista tämä kirja oikeastaan kertookin.

Jos kiinnostuit hurmaavan Mulko-kanin elämästä, voit ostaa omasi lehtipisteestä ennen helmikuun puoliväliä ja sen jälkeen pelkästään kirjakaupasta. Hintaa löytyy ostopaikasta riippuen 5-10€ eli se ei ole mikään syy olla hankkimatta tätä 200-sivuista kanisarjakuvaa.

No? Käytkö ostamassa jo viikonloppuna tämän sarjakuvapokkarin vai vasta joulukiireiden jälkeen?

11 kommenttia

 1. Tämän voisin kyllä lukea! :) Oon joskus lukenu jotain kissamangaa, joten lopusta alkuun lukeminen on tuttua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen ehdottomasti! Hyvä, että lopusta alkuun lukeminen on jo ennestään tuttua! :)

   Poista
 2. Taidan käydä ostamassa vasta joulun jälkeen. (: Vaikuttaa kiinnostavalta kirjalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvä :) en olisi itsekään ehtinyt ostamaan ennen joulua, ellei se olisi tullut postissa :D. Ja onhan tuo tosi kiinnostava!

   Poista
 3. Sinut on haastettu: http://ninnikaninelamaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Anteeksi huomasin vasta nyt että sinut on haastettu jo! xD

  VastaaPoista
 5. oi, voisi käydä kyllä ostamassa tuon! :D

  VastaaPoista
 6. Itse en ole suomeksikäännetyn mangan fani, joskus joitakin englanniksi kääntämättömiä sarjoja luen pitkin hampain suomeksi, Japani on ruostunut käyttämättömyyttään niin paljon.
  Minulle ei ole myöskään mieleen nuo äänitehosteiden suomennokset :") hyvää joulunaikaa sinne, toivottelee Kaneli ja Vanilla täältä kuopiosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Itse en osaa tuohon mitään sanoa, koska tämä on ainoa lukemani mangakirja :D

   Poista

Tarkistan kaikki kommentit ennen julkaisua, joten ethän lähetä kommenttiasi suotta moneen kertaan!