17. lokakuuta 2014

Jälleennäkeminen


Keskiviikkoiltana laskeutui lentokone Helsinki-Vantaan lentokentälle täynnä Gran Canarialta saapuvia ihmisiä. Yksi niistä olin minä ja vaikka olisin voinut mielelläni jäädä uima-altaille aurinkoon, odotin kovasti kanien näkemistä viikon jälkeen. Ei Raimokaan ole edes ollut aiemmin useampaa päivää ilman minua ja kyseessä on vielä ihan supersosiaalinen kani.

Kanarialla, Arguineguinissa ei sen sijaan paljoa eläimiä näkynyt. Muutama kulkukissa ja -koira, mutta ei kaneista tietoakaan. Kauppojen eläinhyllyt olivat myös mitä alunperin olin ajatellut - koirien, kissojen, lintujen ja kilpikonnien tavaroita. Ostosten tekemiseen (tulijaisia lukuunottamatta) en kuitenkaan aikaani siellä käyttänyt vaan pikemminkin uimiseen, syömiseen ja auringon ottamiseen. Mahtava paikka, pakko myöntää!

Kaneja hoiti ja ruokki loman ajan mummo ja pappa (suuri kiitos heille!) sekä 3-vuotias serkkupoikani. He antoivat kaneille Rabbit Royalia, täyttivät vesikupit ja -pullot, lisäilivät heinää, laittoivat häkkeihin kuusenoksia sekä antoivat tuoreruokaa kuten vesiheinää, salaattia ja porkkanaa. Aika hyvin, sanon minä. Hoitajat kävivät joka päivä ja lähettivät lisäksi kanien kuulumisia  ja vointeja sähköpostilla, jotta tiesin niiden voivan mainiosti.

Kotiin palattuani oli kaikki suorastaan paremmin kuin hyvin! Pyry voi aivan upeasti ja siitä on kuoriutunut kuin uusi nuori kani. En voi käsittää, miten se on saanut niin hyvin massaa, onhan se jo yli 9-vuotias! Raimokin on kasvanut aivan aikuiseksi kaniksi. Luulin sen olevan jo täysikasvuinen, mutta niin se vain hurahti. Peppi ja Pipsa ovat olleet kuulemma hieman arkoja ja jännittäneet uusia ihmisiä, joka ei ole tosin mitään uutta. Alla vielä papan lähettämiä kanien kuvia sekä lainauksia sähköposteista.


 "Täällä on kaikki hyvin, kaikki ovat reippaita."

"Pyrykin oli kyllä reipas ja syönyt hyvin."


 "Kyllä sinulla on paljon siivoamista kun tulet, kun puput on viikon ollut siivoamatta."

2 kommenttia

  1. Olitko yksin lomalla? Nami ruokaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perheen kanssa olin :). Jos joku perheenjäsenistäni ois ollut kotona, olisi se saanut hoitaa kaneja :D.

      Poista

Tarkistan kaikki kommentit ennen julkaisua, joten ethän lähetä kommenttiasi suotta moneen kertaan!