17. elokuuta 2014

Urokset vaihtoivat häkkejä

Koko viikon sekä viime viikon olen nukkunut todella huonosti, kiitos Raimon ja kaltereiden puremisen. Torstaina päätin sitten tehdä sille viimein lopun ja keksinkin hienon idean - voisin vaihtaa Raimon aitaukseen ja Pyryn tehdashäkkiin! Raimo tarvitsee muutenkin enemmän tilaa, koska onhan se paljon isompi ja nuorempi. Pyry-vanhus ei sen sijaan niin paljoa tilaa kaipaa eikä aitauksessakaan koko tilaa hyödyntänyt. Tehdashäkissä saattaa se tuntea olonsa myös turvallisemmaksi ja pääsee tietenkin ulkoilemaan entiseen tapaansa.


Perjantaina kanien siivouksen yhteydessä vaihdoin sitten Pyryn ja Raimon paikkoja ja kumpikin otti muutoksen vastaan ihan hyvin. Raimo on rallitellut uudessa isommassa tilassaan ja Pyry ollut rauhallisesti (ja hiljaisesti!) häkissä. Aitauksen reunoja täytyi tosin hieman korottaa ettei Raimo hyppäisi Pepin ja Pipsan luokse, mutta ne sain askarreltua helposti pahvista.

Ainakin tähän mennessä on uusi järjestely tuntunut paljon vanhaa paremmalta ja en usko, että ongelmia olisi tulossakaan. Vaikka nyt on varmasti paljon hiljaisempaa, kun Raimo ei enää pure häkkiä, ei kanien ääniin heräämiseltä voi välttyä, jos ne ovat omassa huoneessa. Onko teillä kanit teidän omassa huoneessa vai erillisessä kanihuoneessa tai kanilassa? Entä meluavatko teidän kanit öisin?

12 kommenttia

 1. Meillä kanit ovat myös huoneissa, mutta ovat kokoajan irti joten eivät hirveästi melua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että joku säästyy melulta! :) Meillä tuo ei onnistuisi, koska kanit purevat ihan kaikkea (mm. lattialistoja) ja eivät ole täysin sisäsiistejä. Meiltä löytyy 2 urosta ja 2 naarasta, joten niitä ei samassa tilassa kannata myöskään pitää! ;D

   Poista
  2. Meillä kanit oli aluksi mun huoneessa, mutta Vili aina järsi myöskin kaltereita:DJa en mäkään sitten saanut rauhassa nukkua, niin mun pikkuveli vaihto huonetta ja kanit sai ihan oman huoneen.Mutta nyt ne on tuola kanivarastos ollu kesän ku sielä on tilavempi häkki.

   Poista
  3. Hei kiva idea tuokin, että pikkuveljen huoneesta tuli kanihuone! :)

   Poista
 2. Me olemme rakentaneet talomme viereiseen rakennukseen kaneille oman tilan. Erittäin kätevää, koska on saanut pelkästään häkeistä tilavia, jollaisia ei sisälle mahtuisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollainen olisi aivan unelmaa ja sellaisen meidänkin pihaan tahtoisin. Ei ole vain vielä ihan isä lämmennyt ehdotukselle ;D.

   Poista
 3. Meillä on kanit kanilassa :) Emmää tiiä ku en oo siellä öisin :D Ainaki sillon kumpiki harrastaa kaltereiden puremista ku kanilan ovi on auki :p
  Kiva postaus muute (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanila olisi kyllä kiva :). Kiitos kommentista!

   Poista
 4. Jos unohdin osoitteen, se on tuholaistiimi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, unohdit :) Kiitos linkistä!

   Poista

Tarkistan kaikki kommentit ennen julkaisua, joten ethän lähetä kommenttiasi suotta moneen kertaan!