22. heinäkuuta 2014

Siivoustalkoot

Sunnuntaina kävi kaverini Tessa täällä meillä ja päätimme siivota kanien häkit, jotka olisin muutoin siivonnut vasta tänään. Ensin oli tarkoitus siivota vain haisevin paikka eli Raimon häkki, mutta lopuksi siivosimme myös aitaukset puhtaiksi papanoista. Ennen kesäloman loppua aion käydä vielä heillä siivoamassa hänen kanien asuintiloja.

Raimolla on vielä hieman harjoittelemista wc-laatikon käyttämisen kanssa, mutta on tilanne paljon parempi kuin viikko sitten. Tehdashäkki oli silti aivan pissassa, joten pesimme sen mäntysuovalla kuten myös Raimon laatat ja kaikkien kanien vessat. Matot ja viltit myös puistelimme sekä aitaukset lakaisimme. Nyt on kaikki paikat (joita ei ole sotkettu uudestaan) puhtaana!

Siivouksen ajaksi menivät Peppi ja Pipsa väliaikaisesti ulkohäkkiin ja Raimo odottelemaan noiden tytsyjen aitaukseen, joka siivottiin kyllä vierailun jälkeen. Oli poika kerennyt merkkailla aika paljon paikkoja ;D. Sade ja ukkonen yllätti myös siivouksen aikana, mutta eivätpä ne paljoa meidän menoa haitanneet!

Tänään kävin ostamassa kaneille uuden aitauksen torstain syntymäpäiviäni varten. Samana päivänä on myös siskoni synttärit, joten ajattelin laittaa kanit ulos ulkohäkkiin ja tuohon uuteen aitaukseen esille, jotta vieraat voivat niitä ihmetellä. Vanhasta ulkoaitauksesta tehtiin viime syksynä Hertalle aitaus, joten uusi onkin ollut tarpeen.

Torstaina on myös kaneistani Raimon jälkeen nuorimman eli Pipsan syntymäpäivä. Pipsa täyttää 3 vuotta... Vastahan se mönki pesässä pariviikkoisena!

12 kommenttia

Tarkistan kaikki kommentit ennen julkaisua, joten ethän lähetä kommenttiasi suotta moneen kertaan!