16. heinäkuuta 2014

Nokkosten kuivattaminen talveksi

Tänä aamuna päätin lähteä siskoni kanssa ulos keräämään nokkosia talveksi. Tämän mahtavan idean sain Suvilta ja ajattelin kertoa tästä täällä blogissakin, jos joku muukin innostuisi samaan. Onhan tuo mukavaa puuhastelua kesäsäällä ulkona (lukuun ottamatta niitä lukuisia nokkosen pistoja ja paarmoja) ja vielä mukavempaa on kaneilla talvella, kun saavat herkkuja syötäviksi.

Olimme juuri lähteä ulos, kun alkoi sataa vettä. Nokkosten kerääminen meinasi päättyä heti lyhyeen, mutta hetken odoteltuamme sade onneksi loppui. Lampaiden aitauksessa on pihamme parhaat nokkospuskat, joten sinne suuntasimme pahvilaatikon ja paksujen hanskojen kanssa.

Saimme kerättyä laatikon täyteen nokkosia ja laitoimme ne kuivamaan. Virittelimme kuivumispaikan latoon niin, että nokkoset oli ritilän päällä ilmavasti ja ritilän alla oli pahvilaatikko, jonne nokkoset sitten tippuivat. Nokkosten lisäksi ulkoa voi kuivata kaneille myös monia muita kasveja, joten siitä vain kokeilemaan! Oletteko kuivattaneet / mitä kasveja olette kuivattanneet kaneillenne ulkoa? Entä missä olette kuivattaneet ne?

6 kommenttia

 1. Täytyis munkin kokeilla, mutta täällä kun sataa vettä kokoajan. :c

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä kokeilemaan! Niin täälläkin satoi eilen ja tänään aamulla ;(.

   Poista
 2. Ollaan kuivatettu nokkosia, piharatamoja, voikukkia, mustikanvarpuja jne.. :)

  VastaaPoista
 3. Pitäs joskus itekin kokeilla kuivattaa nokkosia. Ja muutakin. (: Täälläkin satoi toissapäivänä ja eilen. ;(

  VastaaPoista

Tarkistan kaikki kommentit ennen julkaisua, joten ethän lähetä kommenttiasi suotta moneen kertaan!