8. kesäkuuta 2014

UUSI KAMERA

 Nyt se on täällä, järjestelmäkamera nimittäin! Olen säästänyt siihen syksystä asti ja nyt pitkä odotus palkitaan. Onhan tuo aivan eri luokkaa kuin edellinen kamerani, joka oli aivan perus Samsungin digipokkari, jolla ei edes saanut sisällä kuvia. Tuo uusi järjestelmäkamera on malliltaan Canon eos M ja todella kätevä pienen kokonsa vuoksi (kamera on peilitön -> pienempi koko). Tuon mallin valitsin myös kohtuullisesta hinnastaan (n. 300e), joka oli sopiva 13-vuotiaan lompakolle. Esimerkiksi 1000e kameraan en olisi saanut rahoja ikinä säästettyä.

Aiempaa kokemusta minulla ei hirveästi järjestelmäkameroista ole, ainoastaan papan järkkärillä olen saanut välillä kuvata. En siis osaa tätä oikein verrata muihin järjestelmäkameroihin, mutta erittäin hyvä tämä on mielestäni kaikin puolin. Tuo varmasti kuvailuintoakin lisää, kun saa parempia (julkaisukelpoisia) kuvia enemmän kuin sen yhden. Myös videoista saa tuolla hyviä, joten lähiaikoina on tulossa niitäkin.

Hyviä puolia Canon eos M:stä:
- kätevä kosketusnäyttö
- Full HD videot
- pieni ja kevyt
- helppokäyttöinen -> hyvä ensijärkkäriksi
- hyvälaatuiset kuvat
- hyvä hinta

Huonoja puolia en osaa sanoa, koska tämä on oikeastaan kaikin tavoin hyvä. Jos jotain täytyy sanoa, kuvien siirtäminen on koneelle hieman hitaampaa kuin edellisestä kamerasta.

Ostin järjestelmäkameran oikeastaan monesta syystä. Yksi niistä oli, että tahdoin päästä muokkaamaan asetuksia (esim. suljinaikaa, aukon kokoa jne.), joita Samsungissani ei edes ollut. Esimerkiksi näitä vauhdikkaita kaneja kuvatessa kuvat tärähtävät usein, mutta suljinaikaa muuttamalla voi vaikuttaa kuvan pysähtymisnopeuteen -> kuva ei tärähdä.

Kameran lisäksi ostin sille hyvän kameralaukun ja 16GB muistikortin, johon mahtuu muistaakseni n. 2000 kuvaa ja 4h videota. Aiemmin mietin myös muita mallivaihtoehtoja esimerkiksi Canon eos 1100d -järkkäriä, mutta päädyin tähän mm. juurikin pienen koon vuoksi. Pientä ja kevyttä kameraa jaksaa raahata kaikkialle sekä pidellä kädessä helpommin kuin isoa ja painavaa.

Onhan minulla vielä todella paljon opittavaa ja harjoiteltavaa, koska olen vasta uusi täällä järjestelmäkameroiden maailmassa, mutta ensivaikutelma tästä kamerasta on erittäin hyvä. Loppuun vielä pari Canon eos M:llä otettua kuvaa Pipsasta:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tarkistan kaikki kommentit ennen julkaisua, joten ethän lähetä kommenttiasi suotta moneen kertaan!