19. kesäkuuta 2014

Suuri juhannussiivous

Juhannus on huomenna, joten ajattelin jo aiemmin viikolla siivoavani tänään juhannussiivouksen kanien aitauksiin. Meille on tulossa myös vieraita, jotka tahtovat varmasti käydä katsomassa kaneja. Se oli toinen hyvä syy siivota kanit hienoiksi.

Kolmas hyvä syy ilmestyi aamulla. Olin nimittäin käynyt eilen myöhään illalla keräämässä kaneille paljon pajun oksia, koska en saanut nukuttua ja kanit vaikuttivat tylsistyneiltä. Aamulla kuitenkin pelästyin, kun huomasin aitauksen olevan täynnä vaaleita pieniä kirvoja (?), jotka olivat tulleet oksien mukana. Niitä oli aivan hirveästi ja tuomani oksat kuhisivat niitä. Vein siis Pepin sekä Pipsan ulkohäkkiin ja Pyryn pois huoneestani ja aloin siivoamaan aitauksia. Se oli siis kolmas syy siivota aitaukset ERITTÄIN hyvin, että kirvat häviäisivät.

Otin ensin kaikki oksat, tavarat ja matot pois aitauksista ulos (tämä vaihe kesti ja kesti, koska tavarat olivat täynnä kirvoja), jossa sitten pesin ne vedellä ja mäntysuovalla. Märät tavarat laitoin kuivumaan aurinkoon ja sillä aikaa lakaisin, imuroin ja pesin aitaukset puhtaiksi. Seuraavaksi laitoin aitauksiin uudet matot ja tavarat uuteen järjestykseen ja kanit pääsivät takaisin aitauksiin. Tuossa oli siis n. 4h kestänyt siivous tiivistettynä.

Kanitkin tykkäsivät kovasti päästä aivan puhtaisiin aitauksiin! En ollutkaan tehnyt suursiivousta, jossa pesen kaikki tavarat ja lattiat jne. pitkään aikaan.

4 kommenttia

 1. Ihana muuten toi banneri, kun siinä on toi runo (: Keksitkö ite?

  Voi ei, pajun oksien mukana tuli kirvoja :( No, ainakin ne meni siinä samalla juhannussiivouksen kanssa, kun muutenkin piti aitaukset siivota.

  Ps. Oon taas eka :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). En keksinyt itse vaan otin netistä. Se on alunperin tehty muille lemmikeille, mutta jossain vaiheessa alkoi tuo kaniversiokin kiertämään blogeissa. Olisin pistänyt runon keksijän runon alle, mutta mulla ei ole hajuakaan kuka sen on keksinyt :D.

   Niimpä D:, mutta tuo on kyllä totta! Jos olisin tuonut pajun okat esimerkiksi tänään, olisin joutunut siivoamaan ne heti uudestaan.

   Niin oot ;). Oot ahkera kommentoimaan!

   Poista
 2. Voi että kun mäkin jaksaisin tehä tollasen SUURsiivouksen. Teen vaan kerran viikossa perussiivouksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin teen kerran viikossa perussiivouksen ja oli pitkään mielessä tehdä pitkästä aikaa suursiivous, mutta ajattelin sen olevan kkäytännöllisin näin ennen juhannusta :).

   Poista

Tarkistan kaikki kommentit ennen julkaisua, joten ethän lähetä kommenttiasi suotta moneen kertaan!