27. kesäkuuta 2014

Kanien aitaus

Tein nyt tämän kanien aitauksesta esittelyn videolla sekä hyvin sekavasti tekstinä. Aitauksen järjestys on nimittäin jonkin verran muuttunut eikä vanhoistakaan ole yhtään hyvää esittelyä. Videolla näkyy myös tulevan kanin häkki, jossa se saa asustaa kunnes pääsee Pepin ja Pipsan kanssa samaan aitaukseen.

Tässä video, jolta ymmärrätte ehkä selkeiten, miltä aitaus oikeasti näyttää. Video ei ole tehty samalla editorilla millä yleensä, koska se on hieman sekoillut lähiaikoina. Latasin siis netistä jonkun uuden ohjelman, editoin sillä videon ja latasin koneelle... tadaa, siinä olikin (joissain kohdissa) sellainen tyhmä tekstijuttu, jonka olisi saanut pois vain maksamalla. En sitten jaksanut editoida videota uudestaan toisella ohjelmalla, joten joudutte nyt kärsimään.


Kanit asuvat siis huoneessani olevassa aitauksessa, joka on jaettu puoliksi. Toisella puolella on Pyry ja toiseella Peppi sekä Pipsa. Välissä on pappani tekemä väliseinä, josta kanit näkevät kuitenkin toisensa. Alhaalla siinä on läpinäkyvää pleksiä ja ylempänä verkkoa.

Pepin ja Pipsan puolella on hieman enemmän tilaa kuin Pyryn puolella. Seinän vieressä on kaappi, jonka päällä on fleece ja sisällä kaksi tyynyä. Kaapin vieressä on koppi, jonka päältä tytöt pääsevät hyppäämään kaapin päälle. Heinätelineenä toimii aitauksessa vanha levyteline, joka on täytetty heinällä. Edellämainittujen lisäksi tässä aitauksessa on laattoja, aktivointipallo, ruoka- ja juomakuppi sekä wc-laatikko.

Pyryn puoli on hieman pienempi kuin tyttöjen, mutta tila riittää herralle hyvin. Aitauksen perällä on koppi, jonka sisällä on pyyhkeitä. Kopin vieressä on sininen steppilauta, jonka päällä on pienempi koppi, fleece ja Ihaa-tyyny. Steppilautaa vastapäätä on muovinen putki ja samanlainen heinäteline kuin Pepillä ja Pipsalla. Aitauksesta löytyy myös puinen "silta", ruoka- ja juomakuppi ja wc-laatikko.

Näissä oloissa asuvat siis minun kanini. Tämän lisäksi ne pääsevät päivittäin ulkoilemaan aitauksen ulkopuolelle - pihalle tai huoneeseeni.

10 kommenttia

 1. Ompa kivannäköiset olot sun pupuilla! oon niin kateellinen kaikille, joidenka kanit pysyy tollaisissa aitauksissa :D

  VastaaPoista
 2. Eivät oikein :D ne on sellasia hyppy-, kiipeily- ja murtomestareita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. on munkin kanit hypännyt tuosta yli silloin kun ei ollut vielä tuota verkkoa ylhäällä, joka rakennettiin korotukseksi :D. Nyt se on jo liian korkea niiden hypyille

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos :). Joo, se on mun huoneessa.

   Poista
 4. Tässä tulee kateelliseks, kun katon näitä hienoja aitauksia blogeista. :D Meidän talossa ei vaan oo tilaa tommoselle aitaukselle :( Onks sulla kuinka iso huone, kun sinne mahtuu noin isot aitaukset? Hyvät oltavat on sun pupuilla!

  Ps. Meillä on samanlainen pallo kun sun pupuilla :D .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mulla aika iso huone ja jää tänne vielä tilaa, vaikka n. puolet huoneesta viekin kanit :D. Ja aika monilla on noita palloja, ne on tosi suosittuja :).

   Poista
 5. Heippa!

  En enää postaile "Popsi popsi porkkanaa" kaniblogiini. Uusi osoite on: http://prinsessapuput.blogspot.fi/ Jatkathan lukemista uudessa blogissa? :-)

  VastaaPoista

Tarkistan kaikki kommentit ennen julkaisua, joten ethän lähetä kommenttiasi suotta moneen kertaan!