18. toukokuuta 2014

Vanhoja bannereita

Nyt taas vaihteeksi erikoispostausta. Varsinkin blogini alkuaikoja seuranneet tietävät että blogissani on ollut lähemmäs miljoona eri banneria, joten tässä postauksessa esittelen vain muutaman mahdollisimman alkeellisen bannerin alkuajoilta (kun olin n. 11v), jolloin ei minulla ollut oikein mitään käsitystä bannerin tekemisestä. Näille on aina hauska nauraa ja seurata kehittymistä ;). Mitäs tykkäsitte? Olitteko nähneet näitä blogissa?

Ihan ensimmäinen bannerini.. siihen verrattuna ihan nice ;). Kollaasin tein muistaakseni Picasalla ja noh, ei siinä oikein muita muokkailuja ole.

Tämä taisi olla kolmas bannerini.. Tehty jollain ohjelmalla, johon täytyi vain syöttää haluamansa teksti ja se teki siitä tuommoisen (en muista nimeä).

 Tämän tein jollain kännykälle ladattavalla muokkausohjelmalla pääsiäiseksi. Taisi olla blogissani kaksi päivää eli epäilen vain harvan olleen nähnyt tätä aiemmin.

Tehty paintilla :D. Tässä vaiheessa aloin jo vähän tajuamaan bannerin ideaa ja pistin weheartit:sta löytämiäni kanikuvia, joilla oli valkoinen tausta samalle pohjalle, yksinkertaista! Nykyään ei tulisi enää mieleenkään kopioida netistä banneriin kuvia.

Tässä vaiheessa opin jo käyttämään bannerin tekoon montaa muokkausohjelmaa! Tämä tehty FotoFlexerillä (teksti), Paintilla (osien yhdistäminen) ja Picmonkeylla (kulmien pyöristys).

Mietin pitkään kehtaanko laittaa tätä tänne, mutta pistin kuitenkin, koska onhan joku saattanut nähdä sen blogissa bannerina. Tässä vaiheessa aloin tosiaan ihailemaan bannereita, joissa tekstiin on upotettu kuva ja tahdoin sellaisen itsellenikin. Päätin mennä kuitenkin helpoimman kautta ja rajata/kumittaa kuvista kirjaimien muotoiset. Voi mua.. :D

Seuraava "kuva tekstissä" bannerini. Näitä olisi vielä monta kymmentä, mutta valitsin tämän, koska tämä on niistä ehkä järkevin.

Joku randombanneri, joka tehty PicMonkeylla ja Paintilla. Huomaa harmaa tausta, koska en osannut tallentaa kuvaa png-muotoon :D.

En edes tiedä, millä tämän tein mutta itse olin tähän silloin tyytyväinen. Joku sanoi tästä kuitenkin jotain pahaa, joten vaihdoin seuraavana päivänä pois. Jälkikäteen harmittaa etten osannut suodattaa päässäni kommentteja :(.

Tähän banneriin liittyi suurempi onnistumisentunne kuin mihinkään muuhun. Rakastin banneria itse tekemistäni kaikista enten ja pidin tätä _koko_ kesän. Tässä vaiheessa en enää välittänyt ilkeistä kommenteista, koska itse pidin tästä niin paljon. Nyt jälkeen päin ajateltuna ei ollut tämäkään kyllä mikään kummoinen pienine kuvineen ja harmaane taustaneen :/.

Näille sai kyllä nauraa aivan vedet silmissä, mutta ei kukaan ole aloittaessaan ollut täydellinen (ei sillä, että olisin vieläkään)!! Kertokaa ihmeessä kommentteihin lempparinne ja mielipiteenne näistä ;).

p.s. Loppuun vielä vertailun vuoksi pari hieman uudempaa blogini banneria:

4 kommenttia

 1. Miten saat gimpilla sen png muotoon??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin kun oot tallentamassa kuvaa ja pitää kirjoittaa sille joku nimi niin pistät siihen perään .png esimerkiksi banneri.png

   Poista
 2. Oi! Hienoja :D. Musta toi palapeli-banneri ja viidenneksi ylin olivat hienoinpia vanhoista bannereista", vaikka olihan ne kaikki hienoja! Huomaa kyllä hyvin kehityksen, mutta sä osaat tehdä noita tosi hienoja bannreita. Tää oli jotenki niin kiva postaus!!

  VastaaPoista

Tarkistan kaikki kommentit ennen julkaisua, joten ethän lähetä kommenttiasi suotta moneen kertaan!