24. toukokuuta 2014

Tervetuloa lampaat!

Tänään kävimme hakemassa kello 16 aikoihin Äijälästä pitkään odotetut kesälampaamme, Sputnikin, Vapun, Orvokin ja Kirsikan!   Automatka kesti puoli tuntia, jonka karitsat kestivät hyvin peräkärryssä. Saavuttuamme perille kotiin selvisi heti, että tytöt ovatkin paljon rohkeampia kuin viime kesäiset Apila ja Ninja. Saattaa tosin johtua siitä, että laumaan kuuluu tällä kertaa neljä jäsentä viime vuoden kaksikon sijaan. Väreiltään nämä lampaat ovat helposti erotettavissa: Sputnik (minun) on vaaleista tummempi ja pään päällä sillä on valkoinen läikkä, Vappu (Venla-sikoni) on lampaista kaikista tummin ja se onkin täysin musta pään päällä olevaa valkoista läikkää lukuun ottamatta, Orvokki (Essi-siskoni) on seuraavaksi tummin ja kasvaessaan sen väriksi tulee siniharmaa ja Kirsikka (Silja-siskoni) on vaalein.

Myös luonteet eroavat hyvin toisistaan: Vappu on selvästi lauman johtaja, Sputnik on lauman rohkein (uskaltaa mm. syödä kädestä), Orvokki on pienin ja pelokkain joka seuraa usein ryhmän hännillä ja Kirsikka on utelias uusien juttujen tutkija.

Karitsat ovat syntyneet helmi-maaliskuussa ja pääsivät tänään ensimmäistä kertaa ulos. Täytyihän sitä kokeilla vähän kaikkea mm. ruohonleikkuria ja ladon seinää - mikä on syötävää ja mikä ei. Oikeaakin syömistä onneksi löytyi ja tytöt järsivät niin ruohoa kuin pajuakin. Hienosti nuo ottivat myös koko aitaustilan haltuun ja kävelivät vieritysten milloin missäkin. Sen sijaan viime kesän lampaat pysyttelivät monta päivää vain yhdellä alueella.

Näistä lampaista on varmasti tulossa vielä postauksia esimerkiksi videon ja uusien kuvien merkeissä.

6 kommenttia

 1. Onko nämä siis teillä vain kesän ajan? Mihin sitten lähtevät? Ainiin ja pakko kysyä, miten ihmeessä matkustivat peräkärryssä? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat vain kesän ajan ja palaavat sitten lampolaan, josta me nämä haimmekin. Peräkärryssä matkustivat, koska sillä tavalla lampaita kuljetetaan :D. Ei ne nyt oikein autossakaan voi olla.,

   Poista
 2. Voi ei :333 Kuolen näitten söpöyteen:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä voin kuolla sun kanssa :333

   Poista

Tarkistan kaikki kommentit ennen julkaisua, joten ethän lähetä kommenttiasi suotta moneen kertaan!