27. toukokuuta 2014

Sisällä ja ulkona + uusi banneri!

Tein tosiaan eilen illalla itselleni uuden bannerin, koska vanha alkoi nyppimään. Tuli vain sellainen olo, että blogi tarvitsee hieman piristystä ja kesäisyyttä, kun edellisen bannerin kuvat olivat talvella/keväällä otettuja eli paljoa vihreää nurmikkoa ei niistä näkynyt. Tuohon uuteen olen itse ihan tyytyväinen, jos vertaan aikaan jota sen tekemiseen ei mennyt kauaa ja siihen etten ole kovin hyvä tekemään itselleni bannereita (etupäässä itsekriittisyyteni vuoksi :D). Kertokaa toki kommentilla, mitä mieltä te olette!


Tuntuu oudolta miettiä, että viime viikolla oli yli 30°C hellettä ja sen takia ei voinut ulkoilla kanien kanssa kauaa ja nyt alle 10°C kylmä eikä sen takia voi olla pitkään pihalla niiden kanssa. Oi täydellinen kanienulkoilutussää, milloin tulet? Tämän postauksen kuva on kuitenkin viime viikolta (jos ihmettelette tuota taustalla näkyvää hienoa keliä), jolloin kanien kanssa ulkoilu ja kuvaaminen oli paljon miellyttävämpää.

Onneksi sisälläkin pystyy kanien kanssa puuhailemaan, jos ulos ei vain pääse. Tässä pari ideaa huonoille keleille, jolloin ei ulos ole kanin kanssa asiaa:

• opeta kanillesi temppuja: kivoja ovat mm. luokse tulo ja pyöriminen... vain mielikuvitus (ja kanin mielenkiinto) on rajana!
• tee kanillesi herkkuja (esimerkiksi näitä), joilla voit palkita sitä temppujen opettelussa tai antaa "muuten vaan"
• siivoa tai siisti kanin häkkiä/aitausta; toimii vain jos häkki/aitaus on sisällä ;)
• pidä kania sylissä, silittele ja rapsuttele sitä
• juoksuta kania lattialla ja jos tilaa on tarpeeksi harjoitelkaa vaikka estehyppyä
• askartele kanille leluja pahvista ja vessapaperirullista

Kyllähän noita sisälläkin touhuttavia asioita riittää, vaikka varmasti moni kanin omistaja olisi kesällä mieluummin ulkona, mukaan lukien minä.

Lähden muuten ensi sunnuntaina Tampereelle, josta palaan vasta ensi viikon perjantaina, joten siltä ajalta ei kannata mitään postausvyöryä odottaa. ;)


2 kommenttia

  1. Hieno banneri:)! Millä ohjelmalla teit sen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :). Tein sen ihan Gimpillä niin kuin muutkin bannerini

      Poista

Tarkistan kaikki kommentit ennen julkaisua, joten ethän lähetä kommenttiasi suotta moneen kertaan!