16. huhtikuuta 2014

TOP6 ulkopuuhat

Nyt saatte kuulla kuusi kanien lempipuuhaa ulkona. Nämä ovat etupäässä kesäpuuhia, koska silloin kanien ulkoilu on muutenkin kivempaa ja monipuolisempaa. Postauksen kuvat ovat vanhoja.

1. Ulkoileminen valjaissa / vapaana 
Pyryn ja Pipsan kohdalla tämä tarkoittaa vapaana ulkoilemista ja Pepillä valjaissa, koska sitä en uskalla ulos laskea ilman hihnaa ja valjaita. Tässä kanit pääsevät purkamaan energiaansa ja  nauttimaan "vapaudesta".


2. Ulkoileminen ulkohäkissä / -aitauksessa
Lähes ainoa ero tässä on edelliseen, että tässä kanit ulkoilevat rajatulla alueella. Ulkohäkkejä meillä on yksi, joka on kaksi kerroksinen ja sen on tehnyt pappa. Aitauksia minulla on tällä hetkellä oikeastaan nolla, koska lahjoitin omani siskoni kanin sisäaitauksen tekoon. Ennen kesää saan kuitenkin uuden samanlaisen.

3. Tuoreruokien syöminen
Tämän pystyy yhdistämään kaikkiin muihin listalla mainittuihin asioihin. Tuoreruoaksi käy ulkona mm. voikukat, ruoho, apila (rajoitetusti), horsma, heinä, marjapuskien (esim. mustaherukka) lehdet jne. Tätä kohtaa tuntuvat kaikki kanit ainakin joissain määrin rakastamaan. Tätä pystyy tosin tekemään vain kesäisin.

4.  Esteiden hyppiminen
Hauska lisä ulkoiluun, vaikka voi tosin harrastaa sisälläkin! Hypimme yleensä kolmen esteen rataa, jossa on kaksi matalaa ja yksi hieman korkeampi este. Jos "oikeita" esteitä en jaksa viedä ulos, teen ne esimerkiksi kepeistä ja ämpäreistä. Esteitä hypimme yleensä kaikkien kanssa lapavaljaat päällä noin kerran viikossa.

5. Poseeraaminen..
..ja minulla pupujen kuvaus. Kaikki pupuni (etenkin Peppi) ovat erittäin kivoja kuvattavia. Kun kaivan kameran esille, ymmärretään heti mistä on kysymys. Tästä on tietenkin paljon apua bloggaamisessa ja uutta postausta on kiva alkaa tekemään, kun on myös uusia kuvia. Kamerana minulla toimii valitettavasti huono Samsungin pokkari, jonka laatu ei hääviä olisi ellen olisi käyttänyt sitä jo montaa vuotta ja oppinut hyödyntämään sen parhaita puolia. Järjestelmäkameran aion kuitenkin hankkia heti, kun rahat saan säästettyä!

6. Lampaiden kanssa oleminen
Ainakin viime kesän lampaat ystävystyivät hyvin etenkin Pyryn kanssa. Saa nähdä, miten tänä kesänä käy!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tarkistan kaikki kommentit ennen julkaisua, joten ethän lähetä kommenttiasi suotta moneen kertaan!