3. huhtikuuta 2014

Siivousta ja säätiedoituksia

Tähän postaukseen tulee pari uunituoretta Pipsan sekä Pipsan ja pikkusiskoni kuvaa, jotka kävin juuri ulkona ottamassa. Olisin ottanut aiemmin, mutta ulkona satoi rakeita ja tuuli kovasti. 

Huomasin katsellessani edellisiä postauksia, että blogini on muuttumassa pikkuhiljaa säätiedotusblogiksi (ei nyt oikeasti mutta melkein). Lähes jokainen postaus alkaa nimittäin sillä, että kerron millainen sää on ollut. Onhan se kyllä vaihdellut niin laidasta laitaan, että täytyy olla aina hehkuttamassa upeaa aurinkoa tai valittamassa uudesta takatalvesta. Nytkin omistin näille sääjutuille kokonaisen kappaleen.. :D


Huomenna lähden heti klo 12 (kun koulu loppuu) mummolaan, jonka takia silloin ei tule postausta ellen innostu siellä tekemään. Lauantainkaan postauksista en ole varma, koska se riippuu milloin lähden mummolasta.

Mulla on ollut koko päivän ihan sellainen olo, että olisi perjantai. En tiedä mistä olen sen päähäni saanut, mutta toivon etten kuvittele huomenna aamulla, että olisi lauantai. Perjantaioloni saattaa kyllä johtua siitä, että siivosin tänään kanien aitaukset, jonka teen yleensä vasta perjantaina.

Sitten vielä kanimaisempiin asioihin, joita tämä postaus kaipasikin. Siivosin nimittäin tänään kanieni aitaukset niin kuin yllä mainitsinkin ja ajattelin koota tähän kanien  siivousrutiinini:

Päivittäin:
lakaisen aitauksesta esim. papanat
lisään heinää, vettä ja ruokaa
= siistin ja ruokin kanit

Viikoittain:
puistelen matot
lakaisen ja imuroin aitaukset huolellisesti
vaihdan wc-laatikon puupelletit
pesen juoma- ja ruokakupit
 = teen normaalin viikkosiivouksen

Kuukausittain tai parin kuukauden välein:
pesen matot
pesen aitauksen alla olevan muovimaton (suojaa lattiaa esim. kanien pissalta)
pesen wc-laatikon
= teen suursiivouksen

4 kommenttia

Tarkistan kaikki kommentit ennen julkaisua, joten ethän lähetä kommenttiasi suotta moneen kertaan!