24. maaliskuuta 2014

Pyry-kakkapeppu

HUOM: Kuvasin lauantaina My Dayn ja olen editoinut sitä jo vähän. Huomenna saan sen varmaan valmiiksi ja laitettua tänne blogiin. Tällä kertaa My Day on kuitenkin omani, koska lauantaina en paljoa kanien kanssa ollut. Ei kai haittaa? Voin tehdä joskus erikseen kanien päivän.

Keskiviikkona tulee blogiini uusi banneri, mutta ei siitäkään vielä enempää. :)

Tänään tullessani koulussa, menin tarkistamaan kanit (kuten aina). Harmikseni huomasin, että Pyrylle oli päivän aikana tullut kova ripuli. Säälin pikkuista hetken, koska Pyryn takapuoli ja jalat olivat aivan omassa ulosteessaan. 

Ei siinä sitten muu auttanut kuin puhdistaa pupu ja ottaa ruoat pois niin, että kanin oli mahdollista syödä vain heinää ja juoda vettä. Tämä on auttanut aina meillä ja niin auttoi tälläkin kertaa. Palatessani juuri kotiin kirjastolta, huomasin ilokseni Pyryn olevan paljon virkeämpi kuin iltapäivällä. Pari uuttä kiinteää papanaakin oli tullut.


Kanilla ripuli, mitä teen:

- otan pelletit pois ja lisään heinää sekä vettä (tällä mennään päivä tai pari)
- en anna tuoreita
- pesen ripulin kanin takapuolesta pois (usein kahdestaan esim. siskon kanssa)
- yritän syöttää sairaalle kanille terveiden pupujen papanoita
- ripulin jälkeen alan ensin syöttämään porkkanaa ja sitten vasta "märempiä" ruokia esim. kurkkua

Miten te hoidatte kanejanne, kun niillä on ripuli?

2 kommenttia

  1. Samoilla tavoilla täälläkin hoidetaan ripuli pois, hyvin tiedetty! :) Muutenkin odotan MyDayta innolla. Tuleeko MyDay:hyn mukaan kanit? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun odotat :). Kyllä siinä parissa kohdassa kanit on, mutta keskittyy etupäässä mun päivään. Kanien päivä on tulossa joskus muulloin.

      Poista

Tarkistan kaikki kommentit ennen julkaisua, joten ethän lähetä kommenttiasi suotta moneen kertaan!