26. helmikuuta 2014

Keväisiä estetreenejä

Nyt on kaunis kevätsää tullut tänne Keski-Suomeenkin!

Osin jo lumetonta pihaa katsellessani, ajattelin tänään olevan hyvä päivä mennä ulos hypyttämään kaikkia kaneja ja testailemaan "uusia" puomeja. Siskonikin innostuivat ideasta, joten menimme yhdessä kokoamaan rataa ja hypyttämään siihen pupuja. Kaikki hyppi tosi nätisti ja paljon paremmin kuin sisällä.

 Erityisesti Pyry yllätti tänään iloisesti, se on alkanut tajuta täysin esteiden idean. Pepillä oli tänään (taas) aika vauhdikas päivä ja vauhtia tällä neidillä oli aivan liikaa, joka tietenkin oli pieni haitta hyppiessä. Pipsan päivä oli kuitenkin rauhallinen, jonka takia en jaksanut sen kanssa edes yrittää mennä koko rataa. Sen kanssa menimme siis vain yhtä estettä rusinoilla houkutellen.


Pyryä hypytin siis ilman valjaita, koska tykkää ulkoilla niin enemmän. Ulkoilla (vapaasti) poika siinä sivussa kerkesikin, koska olen pyrkinyt pitämään sen treenaamista leppoisana ja helppona, ettei näin vanha kani rasittuisi. Hyvässä kunnossa ja terve Pyry kuitenkin on, joten en näe mitään syytä, miksi se ei voisi vanhuutensa takia hyppiä. Alla on tänään otettu kuva Pyrystä ja suloisesta 5v pikkusiskostani :3.


Pipsa:


Myös siskoni Hertta-kani kävi hyppimässä esteitä. Silläkin meni hyppelyt tosi hyvin, vaikka ei ole aiemmin kunnollisilla esteillä hyppinytkään. Hertasta eikä Pepistä ole postauksessa kuvia, koska käyttämäni kuvanmuokkausohjelma päätti olla toimimatta juuri äsken enkä ajatellut harjoitella nyt muutakaan käyttämään. Videossa on kuitenkin pätkiä myös niiden hypyistä :).

Loppuun vielä lyhyt video, johon koottu kaikkien kanien hyppyjä:

8 kommenttia

 1. Heips! Liityin lukijaksi parisen päivää sitten ja olen tykästynyt tähän blogiin todella! Kaikki teidän kanit näyttää tosi omilta persooniltaan:) Pistää aina hymyilyttämään tuon Pepin "kaksoisleuka" ja tuo video oli kiva ekstra. Pisti naurattamaan Pyryn hyppy-yritykset! Itse otin puolitoistavuotiaan hermeliiniuroksen vuoden alussa ja haluaisin opettaa sitä hyppimään esteitä. Kannattaako siis aloittaa vain herkuilla houkuttelemalla matalien esteiden yli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon pitkästä kommentista! Kyllähän nuo kaikki tosiaan ovat aivan omanlaisensa persoonat :). Ja kannattaa tosiaan aloittaa juuri noin kuin kommentissa kerroitkin, mekin ollaan vielä siinä vaiheessa :'D.

   Poista
 2. Heh, Pyryllä on kyllä pmanlaisensa hyppytyyli :D Kävelee vain esteiden yli.. Mutta ei tommosta vanhaa kani tosiaan kannata kovin rasittaa, niinkuin kirjoititkin.

  Voisitko laittaa mobiiliversion käyttään, kestää nimittäin puhelimella kauhean kauan kuvien lataaminen? :/

  VastaaPoista
 3. En kyllä ymmärrä miten saatte kanit hyppimään esteitä! Ykskään noista mun karvakorvista ei oo suostunu hyppämään edes pienen pientä estettä. Joko ne ei tajuu mitä kuuluu tehä tai sit mä en vaa osaa :D Vinkkejä otetaa vastaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah :D, ei nää munkaan ole kuin vasta idean tajunneet.. Kannattaa kuitenkin harjoitella ihan pienellä esteellä (tai vaikka pelkällä puomilla) herkuilla tai vaikka porkkanalla houkutellen. Kerrallaan ei kauaa kannata harjoitella ettei kani kyllästy, joten mieluummin enemmän pieniä treenejä kuin yhdet pitkät harjoitukset :). Kaikki kanit eivät myöskään ikinä opi sitä hyppimisen ideaa tai ei opi pitämään hyppimisestä, jolloin ei omistajalla ole oikein mitään tehtävissä :).

   Poista
 4. Sinut haastettu! :)

  http://pienetpehmeat.blogspot.fi/2014/03/sain-haasteen-linda-s.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta, mutta olen tehnyt sen jo enkä taida tehdä toista kertaa :).

   Poista

Tarkistan kaikki kommentit ennen julkaisua, joten ethän lähetä kommenttiasi suotta moneen kertaan!