11. marraskuuta 2013

Kanilaunelmia

Emme ole pitkään aikaan tehneet tämmöistä kirjoittelupostausta (vaikka eihän näitä kukaan koskaan lukeakkaan jaksa), mutta nyt tuli täällä pimeässä sateen keskellä sellainen olo, että tekisi mieli hetkeksi vain syventyä miettimään jotain, minkä ei tarvitsisi edes välttämättä toteutua.

Mistä me unelmoimme?
Olemme toivoneet Veeran (ja hänen äitinsä) kanssa jo pidemmän aikaa ulkokanilaa, rakennusta tuonne suurelle autiolle takapihalle. Se voisi olla kuin kanien oma valtakunta. Siellä meillä kaneilla ja tavaroillamme olisi oikein kunnolla tilaa. Tämän avulla myös muut mahdottomat unelmat (kuten Veeran haaveet kokeilla jotain hermeliiniä suurempaa kanirotua) voisivat toteutua. Sisällä Veeran  kodissakin olisi enemmän tilaa eikä heinäpölyä ja purua löytyisi kaikkialta. Kesäisinkään kanien ei tarvitsisi läkähtyä kuumuuteen yläkerrassa, missä asustavat tällä hetkellä (selvennämme vielä jollekkin tietämättömälle, että ei Veera tietenkään meidän siellä oikeasti läkähtyä anna vaan kuumina päivinä siirtää meidät alakertaan. Viisaimmat kuitenkin varmaan ainakin ymmärsivät, mitä haen takaa).

Sisältä
Tila olisi iso ja siellä olisi monta häkkiä kaneille. Häkit voisivat olla esimerkiksi rakennettu kiinni seinään, päällekkäin. Yhdessä häkkikerroksessa voisi olla vaikka yksi tai kaksi huone(tta) (huone = kanin asunto), jossa asuisi sitten kani yksin, kaverin kanssa tai useamman kanin laumassa. Riippuu siitä ketkä tulevat toimeen keiden kanssa. Jokaisessa 'huoneessa' olisi koppi (kuvassa nuo ruskeat jutut, joiden ovet voi avata), ruokakuppi, juomapullo, virikkeitä ja kaikki muu tarpeellinen. Tehdashäkkejä ei enää tarvittaisi ja ne voisi pistää varastoon, jos niille tulisi kuitenkin joskus käyttöä. Kanilassa voitaisiin säilyttää kaikkia meidän puruja, heiniä, pellettejä, kanien mattoja, kuljetusbokseja yms. tavaraa, mitä nurkkiin on paljon kertynyt. Sinne voisi koota myös meidän näyttelyissä (sekä tulevaisuudessa estekisoissa) voittamattamat palkinnot, vaikka jollekkin hyllylle, joka kiinnitettäisiin seinään. Lattiaa voisi päällystää esimerkiksi koko lattian peittävä laminaattikuvioinen muovimatto, jonka päällä voisi olla pari räsymattoa.
Kuva on tehty kera Veeran 'upeiden' piirto- ja paintinkäyttötaitojen. Klikkaamalla isommaksi.

Ulkoa 
Ulkoa sen ei tarvitsisi olla mitenkään erikoisen näköinen puurakennus. Katto siinä pitäisi olla, seinät ja ovi sekä mahdollisesti ikkuna. Seinien pitäisi eristää jonkin verran lämpöä. Ei niiden tarvitsisi mitkään superseinät olla, vähän vain. Talvella sinne voisi virittää patterin ettei juomapullot jäädy. Kesäisin seinät voisi olla sellaiset, että kuumuus ei aivan läkähdyttäisi kaneja. Rakennuksessa voisi olla samassa vaikka pihasauna tmv. Ei sen tarvitsisi olla vain kaneja varten rakennettu.

Terveisin: Me puput

P.s.  Nämä tosiaan ovat vain unelmia, mutta ellei unelmoi niin unelmat ei voi toteutua, näinhän se oli?


6 kommenttia

 1. Kyl mä ainakin jaksan lukea:)

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa hirmu mielenkiintoiselta ja kivalta :) olisi varmasti kiva, jos tää toteutuisikin! :)

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa upealta! Toivottavasti haave omasta kanilasta toteutuu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se olisikin <3. No, täytyy tuota isää yrittää suostutella josko suostuis rakentamaan ;)

   Poista

Tarkistan kaikki kommentit ennen julkaisua, joten ethän lähetä kommenttiasi suotta moneen kertaan!