18. elokuuta 2013

Uusi (sisä) aitaus, vanhat rutiinit

Veeralle tuli viikonloppuna olo, että hänen pitäisi päästä uudistamaan aitaustamme. Meitähän se ei yhtään haitannut, koska suuremmasta liikkumatilasta sekä uusista virikkeistä olemme pitkään haaveillut. Ensimmäiseksi Veera kävi ostamassa muovimaton lattialle, koska siitä on helppo pyyhkiä pissat pois jos meille käy vahinko. Siinä jalatkaan ei sudi niimpä loikkiminen käy helposti. Kun aitauskin oli isompi oli hän löytänyt sinne kaikenlaista virikettä eli toisin sanoen putkia, tasoja, ramppi, pesäpaikkoja ja muuta kivaa. Olimme tietenkin aivan innoissamme lopputuloksesta emmekä malta odottaa, että pääsemme loikkimaan sinne. Pyryn häkki ja meidän häkki on pistetty vastakkain ja kummatkin häkit ovat vuorotellen auki. Kyllä aitauksemme tulee vielä tästä muuttumaan jatkossakin esimerkiksi uusien tavaroiden yms. muodossa. Ennen kuin pääsemme kokeilemaan tuota kaikkea uutta ja ihanaa violetti ramppi päällystetään kankaalla ja liimataan kiinni. Tässä vielä kuvia lopputuloksesta:
Vaikka uusi on meidän aitaus, niin vanhat tutut rutiinit on samat silti. Ajattelimmekin vähän kertoa mitä teemme päivittäin, viikoittain jne, koska olette toivoneet sitä niin pitkään.


PÄIVITTÄIN..

..Veera antaa meille ruoan (Rabbit Royalia)
.. Käyttää hyvällä kelillä ulkona
.. Pitää meitä vuorotellen aitauksessa vapaana
.. Antaa tuoreruokaa (hedelmää, voikukkia tms.)
.. Lisää heinää
.. Vaihtaa juomapullon vedet

VIIKOITTAIN..

..Veera siivoaa meidän häkit ja aitauksen
.. Puhdistaa ruokakupit ja juomapullon
.. Vaihtaa kakkalaatikon pelletit
.. Harjaa meitä

KUUKAUSITTAIN...

.. Leikkaa kyntemme
.. Pesee mäntysuovalla kopit ja häkit

KOLMEN KUUKAUDEN VÄLEIN..

..Ostaa lisää ruokaa (tarpeiden mukaan)
.. Käyttää näyttelyissä (mahdollisuuksien mukaan)


Siinä ne nyt suurinpiirtein olisi. Olemme varmoja, että unohdimme jotain, mutta kuitenkin. Tulemme varmasti jatkossakin tekemään tälläisiä hoito-ohjeita.Peppi & Pipsa

6 kommenttia

Tarkistan kaikki kommentit ennen julkaisua, joten ethän lähetä kommenttiasi suotta moneen kertaan!